Transelectrica, 1000 de kilometri de linii aeriene noi

Transelectrica se află în curs de obţinere a aprobărilor şi avizelor necesare pentru derularea unor proiecte de investiţii privind noi linii electrice aeriene ce totalizează 1.000 de kilometri, a anunţat, miercuri, Adrian Şuţă, şeful Direcţiei Relaţia cu Autorităţile de Reglementare, la o întâlnire cu investitorii.

Printre aceste proiecte a se numără:
- Linia Electrică Aeriană Porţile de Fier - Anina - Reşiţa - Timişoara - Săcălaz - Arad, care se va realiza în două etape,
- LEA Gădălin - Suceava de 260 kilometri,
- LEA Smârdan - Gutinaş, de 140 kilometri,
- LEA Cernavodă - Stâlpu - 160 kilometri,
- LEA Ostrovu Mare - RET, de 32 kilometri,
- LEA Suceava - Bălţi (Moldova) - 90 kilometri, obiectiv condiţionat de semnarea unui memorandum cu Moldova, precum şi racorduri LEA Isaccea - Varna şi LEA Isaccea Dobrudja în staţia Medgidia Sud, de 27 kilometri.

Potrivit lui Adrian Şuţă, Transelectrica a semnat contracte noi în valoare de 135 de milioane de lei în primele nouă luni, iar cheltuielile de investiţii din primele trei trimestre se situează la 127 milioane de lei. În prezent, sunt iniţiate achiziţii estimate la 475 de milioane de lei şi se află în diverse stadii de derulare a procedurilor de achiziţie/contractare. De asemenea, sunt în curs de iniţiere achiziţii estimate la 154 milioane de lei.

În ceea ce priveşte avaria recentă produsă la staţia Fundeni, reprezentanţii companiei au precizat că aici a avut loc o retehnologizare în urmă cu 10 ani, iar echipamentele se află la jumătatea duratei de viaţă. Mai multe zone din nordul şi estul Capitalei au fost afectate, pe 1 noiembrie, de o pană de curent produsă în urma unei avarii la o staţie Transelectrica.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel