Tramvaiul 41, DEVIAT până-n iulie 2019. Informații pentru călători

Tramvaiul 41, cel mai folosit mijloc de transport de suprafață, va fi deviat. 

În zon  Pieţei Drumul Taberei (Piaţa Moghioroş), pentru o perioadă de 16 luni, din aprilie 2018 până în iulie 2019, tramvaiul 41 va fi deviat pentru lucrări la Magistrala 5 de metrou, potrivit economica.net, care citează reprezentanți Metrorex. 

De ce va fi deviat tramvaiul 41

”Devierea tramvaiului 41 se va face pe un traseu provizoriu, prin deplasarea locală a celor două linii de tramvai înspre stânga liniei 41 existente (traseul provizoriu al liniei 41 se va îndepărta local cu circa 7 metri faţă de Piaţa Moghioroş – în acelaşi mod cu devierea locală de trafic)”, a explicat Ion Constantinescu, directorul general al Metrorex.

Odată cu şinele, va fi deviat şi bulevardul, în intersecţia de la Moghioroş.

Stația de metrou Parc Drumul Taberei

Devierea traficului în zonă, inclusiv a celui auto, este necesară pentru lucrări la viitoarea staţie de metrou Parc Drumul Taberei care va avea şapte zone de acces. Şinele de tramvai vor fi mutate pentru execuția a trei zone de acces: A1, B1 - situate pe refugiul de tramvai și B – spre piața Moghioroș. Aşadar, în staţia de metrou se va putea pătrunde direct din refugiul tramvaiului 41, aşa cum se întâmplă acum la Crângaşi.

Inaugurarea liniei de metrou din Drumul Taberei este preconizată a avea loc în trimestrul I al anului viitor. Acest termen depinde de semnarea contractului de siguranţă şi automatizare a traficului, care este acum în instanţă.

[citeste si]

Tramvaiul 41 reprezintă cea mai utilizată linie a Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi una dintre cele mai eficiente mijloace de transport în comun din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel