Tramvaie noi în Bucureşti. Pe ce trasee vor circula

tramvai
tramvai

Doi operatori economici au depus oferte în cadrul procedurii de achiziţie a 100 de tramvaie, informează Primăria Capitalei. 

Vineri, 15 martie 2019, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor pentru achiziţia acestora. Deşi în cadrul procedurii s-au înscris un număr de 20 de operatori economici, au depus oferta doar 2, respectiv ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI SA şi DURMAZLAR MAKINE SAN VE TIC A.S.Reamintim că Primăria Municipiului Bucureşti a publicat în SICAP, pe data de 11 decembrie 2018, anunţul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro).

Este vorba despre achiziţionarea a 100 de tramvaie şi echipamente necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 şi 55.

Cele 100 de tramvaie noi vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, din gama de 36 m, cu minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii salonului pasageri. Sistemul va oferi posibilitatea reglării, atât a temperaturii, cât şi a debitului de aer. De asemenea, prin documentaţia de achiziţie s-a solicitat că tramvaiele să aibă o capacitate de cel puţin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, să aibă nivel de zgomot redus, instalaţie de supraveghere video, echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisanta cu acţionare manuală şi se vor amenaja 2 locuri speciale la cea mai apropiată uşa dublă de acces fata de postul de conducere. De asemenea, în apropierea acestor spaţii trebuie prevăzute bare de susţinere, dispozitive de asigurare, butoane de comandă şi comunicare etc.

Caracteristici tehnice



- Durata de utilizare a tramvaiului - minim 30 ani

- Garanţia funcţionarii fără defecţiuni a tramvaiului - minim 5 ani sau minim 300.000 km, indiferent care se îndeplineşte primul de la data încheierii procesului verbal de recepţie pentru tramvai în ansamblu şi toate componentele acestuia

- Lăţimea caroseriei tramvaiului 2400 - 2450 mm.

- Consumul specific de energie electrică este factor de evaluare cu o pondere însemnată.

- Instalaţia IT care echipează tramvaiul şi realizează funcţiile de:

Informare călători (audio-vizuala);

Infotainment;

Numărare călători;

Supraveghere video;

Wi-Fi şi sistem de comunicare online;

- Posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere şi fixare rabatabil, care să nu ocupe spaţiul destinat călătorilor atunci când nu este utilizat.

- Echipare cu sistem INFOTAIMENT cu monitoare TFT LCD-LED sau superioare pentru indicarea traseului, a poziţiei tramvaiului în traseu şi pentru difuzarea de reclame comerciale, cu proprietăţi antivandalism, montate în interiorul salonului pentru călători astfel: minim 4 monitoare.

Vezi şi: Avertizare meteo 16 martie. Cod galben în mai multe judeţe

Infotrafic 16 martie. Drumuri naţionale închise


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel