Tramvai de epocă, în Bucureşti. Pe ce traseu va circula

Primăria Capitalei și Societatea de Transport Bucureşti - STB SA îi invită pe bucureşteni, joi, 21 martie, la o plimbare cu „Tramvaiul poeziei”, unde vor putea petrece clipe minunate alături de elevi şi liceeni care au pregătit momente de muzică şi poezie.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, tramvaiul galben va circula între orele 12.00-15.00, pe traseul Depoul Victoria, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moşilor, Piaţa Sfântu Gheorghe şi retur. Călătorii care doresc să evadeze din tumultul cotidian, vor putea asculta poezii ale unor autori consacraţi, lecturate şi recitate de un grup de elevi ai Colegiului Naţional Gheorghe Şincai. Liceenii vor fi acompaniaţi instrumental de elevi ai Şcolii Gimnaziale de Arte nr. 2, care vor interpreta piese din repertoriul românesc şi internaţional.

„Tramvaiul poeziei” va fi decorat cu mesaje lirice, strofe sau versuri cunoscute, realizate într-un mod inedit, surprinzător şi actual de membrii Asociaţiei „Arta nu muşcă”. Acestea vor fi lipite pe geamuri şi pe scaune, iar călătorii le pot lua cu ei pentru a le păstra drept amintire sau pentru a le oferi persoanelor dragi.

„Tramvaiul poeziei”, model fabricat în perioada 1966-1969

„Tramvaiul poeziei” este un tramvai de epocă, tip 3.16 – Rathgerber, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul STB (fostă RATB) în anul 1999. Caracteristicile tehnice sunt: lungime – 16,7 m; lăţime – 2,35 m; greutate – 23,3 t; locuri pe scaune – 40; capacitate 151 de călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, în cadrul Uzinei de Reparaţii a STB.

Începând cu anul 1999, UNESCO a declarat ca Ziua Internaţională a Poeziei să se sărbătorească în fiecare an la data de 21 martie, ca o recunoaştere a contribuţiei pe care au adus-o poeţii patrimoniului cultural universal.

Vezi şi: Procuror european din partea României. Ministerul Justiţiei, anunț

Decizie în privința Red District din Amsterdam

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel