Decizie în privința Red District din Amsterdam

Sufocați și deranjați de numărul turiștilor care vizitează gratuit celebrul cartier Red District din Amsterdam autoritățile iau măsuri, anunță The Guardian.

Amsterdam este aproape de a interzice tururile ghidate în Red District, ca parte a unui efort de a restrânge mulțimea tot mai mare de vizitatori în centrul istoric al orașului și pentru că "nu respectă" lucrătorii sexuali. "În această epocă nu mai este acceptabil să vedem lucrătorii sexuali ca pe o atracție turistică", a declarat consilierul municipal Udo Kock. Un sondaj a arătat că 80% dintre lucrătorii sexuali sunt de părere că turiștii care îi vizitează gratuit reprezintă o piedică pentru afacerea lor, iar consilierii de anul trecut au sugerat mutarea districtului roșu în altă parte a orașului.

Sufocați de turiști

Datorită zborurilor ieftine și rezervării online, vizitele turistice din Amsterdam - un oraș de 850.000 de locuitori - au crescut până la 19 milioane în 2018, iar primarul Femke Halsema prezice 29 de milioane până în 2025. Centrul orașului medieval devine din ce în ce mai insuportabil, spun rezidenții.

Interdicția, privind tururile gratuite va intra în vigoare de la 1 ianuarie, privind tururile gratuite, care, potrivit consiliului local, au un "efect magnetic" asupra numărului de vizitatori. Astfel, până atunci numărul maxim de persoane permise în tururile organizate ale orașului va fi redus de la 20 la 15, iar ghizii vor trebui să aibă un permis emis de consiliu, o evaluare și vor fi obligați să respecte reguli stricte de comportament.

Potrivit ziarului Algemeen Dagblad, o proliferare excursii cu nume precum "Tururi cu lumină roșie cu Mistress Lola", au adus în fiecare săptămână peste 1.000 de grupuri de vizitatori pe Oudekerksplein, mijlocul cartierului de lumină roșie, înregistrându-se 48 de persoane într-o oră.

Consiliul municipal din Amsterdam a luat mai multe măsuri menite să reducă supraaglomerarea și neplăcerile cauzate de turismul din centrul orașului și, în special, în Districtul cu Lumină Roșie. Străzile sunt închise acum în serile aglomerate pentru a se permite eliberarea, iar gazdele orașului îndreaptă vizitatorii în direcții diferite.

Vezi și: Câţi turişti străini au vizitat România în 2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel