Traian Băsescu: Judecătorii CCR nu pot fi traşi la răspundere pentru vot şi opinii

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi traşi la răspundere pentru vot şi opinii, ca şi parlamentarii, iar ceea ce fac procurorii intră în scenariul de demolare a instituţiilor.

"Suntem un stat în care instituţiile nu merg singure şi au nevoie de orientare şi românii au nevoie să ştie încotro, că şi ei văd această pulverizare (...) . Judecătorii Curții Constituționale nu pot fi traşi la răspundere pentru vot şi opinii, ca şi parlamentarii. Ce face acum Parchetul intră în acest scenariu întâmplător sau controlat de demolare a instituţilor. În ultima vreme, parcă şi ambasadele au început să nu mai fie aşa de vehemente dacă se întâmplă ceva ce nu este pe placul Parchetelor. Lupta anticorupţie poate continua şi altfel decât cu demolări de instituţii, dar se preferă varianta asta", a spus Traian Băsescu, în emisiunea "Ultimul cuvânt", de la B1TV.

Vezi și: Traian Băsescu, după acuzațiile lui Omar Hayssam: Rămâne să spună că eu am răpit ziariștii

Fostul președinte consideră că el a reprezentat un mare adversar al arestărilor preventive şi precizează că oamenii trebuie anchetaţi, dar lăsaţi să-şi exercite funcţia.

"Când faci harcea parcea toate instituţiile, Guvern, Parlament, Curte Constituţională, administraţia locală simultan ... . Oamenii sunt anchetaţi, dar lasă-l, domnule, să-şi continue funcţia şi îl chemi în fiecare zi la Parchet. Control judiciar, fără părăsirea localităţii. De ce nu-l anchetezi până îl duci în puşcărie? Eu am fost un mare adversar al arestărilor preventive, pentru că, practic, îl distrugi pe omul acela înainte să-l fi judecat cineva. Eu sesizez ca o îngrijorare pentru deprecierea capacităţii de a-şi exercita misiunile instituţiile statului. Marii actori politici în momentul de faţă sunt liderii din justiţie", a continuat Traian Băsescu.

Citește și: Traian Băsescu: Klaus Iohannis și Victor Ponta au un aranjament cu privire la numirea lui Gabriel Oprea premier interimar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel