IMIGRANȚI MAREA MEDITERANĂ. Tragedie fără precedent în Marea Mediterană: 700 de imigranți au murit

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) se teme că 700 de imigranți din Africa de Nord au fost uciși de traficanții de carne vie care au scufundat în mod deliberat vasul cu care imigranții încercau să ajungă în Europa, conform RT.

Un purtător de cuvânt al OIM a confirmat pentru mass-media malteză că, din păcate, este posibil ca imigranții să se fi înecat după ce barca cu care încercau să ajungă în Europa a fost scufundată de traficanți.

Detaliile conflictului dintre traficanți și emigranții care au părăsit portul egiptean Damiette la 6 septembrie au fost povestite de doi supraviețuitori, scrie euractiv.com.

"Unii dintre imigranți au fost salvați de bărci malteze și grecești. I-am intervievat pe acești doi supraviețuitori, oameni care au susținut că sunt supraviețuitori, și asta ne-au spus", a declarat Leonard Dolyle, purtător de cuvânt al OIM.

Întrebat despre magnitudinea incidentului, Doyle a spus că "desigur, este ucidere în masă" dacă datele vor fi confirmate. "Deocamdată nu știm ce este, avem doar alegații".

"Pare a fi cel mai negru incident pe care l-am văzut. Pare a fi, fără îndoială, cel mai rău de anul acesta, dacă va fi validat. Evident, dacă este adevărat, este foarte, foarte serios", a mai spus Doyle.

Uniunea Europeană a devenit mai alertă cu privire la fenomenul migrației dinspre Africa în urma naufragiului din Lampedusa, când o navă plecată din Libia care transporta între 450 și 500 de imigranți s-a scufundat în apropiere de mica insulă siciliană. Țările UE încă nu au găsit o metodă să controleze fenomenul.

Cel puţin 19 imigranţi au murit la bordul unei nave aflate în largul Insulei Lampedusa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel