Trafic de influenţă, Medic Mohamad Yassin - Hayssam, sentinţă

Medicul Mohamad Yassin a primit sentinţa de la Curtea de Apel Bucureşti pentru acuzele de trafic de influenţă.

Medicul Mohamad Yassin a fost achitat de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat de DNA că i-a cerut 2 milioane de euro lui Omar Hayssam pentru a-l ajuta pe sirian să scape de închisoare. În acelaşi dosar a fost achitat şi presupusul intermediar - Tahli Fadel.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat în octombrie 2016 pe Mohamad Yassin şi Tahli Fadel la 3 ani închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani şi 6 luni cu suspendare, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis apelurile celor doi şi a dispus achitarea lor. Decizia este definitivă.

Unul dintre judecătorii completului de la Curtea de Apel Bucureşti a făcut opinie separată, în sensul menţinerii condamnărilor date de tribunal.

Mohamad Yassin a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada octombrie 2014 - martie 2015, în mod direct şi prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători suma de aproximativ 2 milioane euro, în schimbul desfiinţării condamnării de 23 de ani închisoare primită de sirianul Omar Hayssam. Mohamad Yassin a fost denunţat la DNA chiar de către Omar Hayssam, dar şi de cei doi intermediari.

[citeste si]

"În perioada octombrie 2014 - martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct şi prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influenţa exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, şi el denunţător în cauză, cu consecinţa punerii în libertate a acestuia din urmă", susţineau procurorii.

Numele medicului Mohamad Yassin a apărut şi în dosarul Omar Hayssam, fiind împuternicit ca emisar în legătură cu eliberarea jurnaliştilor care au fost răpiţi în Irak în 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel