Trădarea spionului a năucit-o pe Merkel

foxnews.com
foxnews.com

Cancelarul Angela Merkel efectuează zilele acestea o vizită oficială în China, iar apropiaţii delegaţiei care o însoţesc spun că şefa guvernului de la Berlin este consternată de posibila implicare a Serviciilor secrete ale SUA în ultimul caz de spionaj din Germania.

Potrivit relatărilor Der Spiegel, oameni din cercul delegaţiei de experţi economici care îl însoţesc pe cancelar spun că Merkel s-a arătat "uimită" şi "consternată" de posibila spionare a Germaniei de către un agent dublu care ar lucra pentru Washington.

Oficial, guvernul federal nu a avut nicio reacţie faţă de acest scandal, spunând doar că preferă să aştepte rezultatele investigaţiei derulate de către Procurorul General.

Până acum, acuzaţiile se fundamentează doar pe declaraţiile suspectului. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a pretins, după ce a fost arestat, că livrează de doi ani documente secrete Statelor Unite ale Americii.

Dacă spusele agentului dublu se adeversc, relaţiile SUA - Germania vor trece printr-un nou test de foc, al doilea după cel privind monitorizarea masivă efectuată de către NSA şi ascultarea telefonului cancelarului.

Un agent german spiona în favoarea SUA, confirmă Serviciile de Informaţii de la Berlin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel