Toshiba, concedieri în masă. Ce divizii vor fi afectate

Grupul Toshiba a anunțat luni că va renunța la 6.800 de angajați, în condițiile în care se așteaptă la cele mai mari pierderi anuale din istoria sa, estimând 4,5 miliarde dolari pentru actualul exercițiu fiscal care se termina pe 31 martie. Compania se află într-un amplu proces de restructurare, după ce a admis că a falsificat timp de șase ani registrele contabile.

Toshiba a precizat că restructurarea de personal, echivalentă cu aproximativ 3% din forța sa de muncă, va viza în special operațiunile de producție de televizoare, PC-uri și electrocasnice, scrie Antena 3. Aproximativ 3.700 de posturi vor fi eliminate la divizia de televizoare, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din efectivele acestei ramuri, grupul urmând să renunțe la producția de televizoare peste hotare și să vândă o uzină din Indonezia. În cazul diviziei de PC-uri vor fi eliminate 1.300 de locuri de muncă.

Toate aceste decizii vin după ce la începutul acestui an Toshiba a recunoscut că între 2008 și 2014 a falsificat rezultatele pentru a majora profiturile cu 1,3 miliarde de dolari. În plus, restructurarea operațiunilor Toshiba vine într-un moment în care producătorii japonezi de echipamente electronice au dificultăți în a concura cu rivali chinezi și sud-coreeni.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel