Top absențe la ședințe CNA. De ce nu apare și numele Laurei Georgescu în clasamentul realizat de Narcisa Iorga

Narcisa Iorga a realizat, pe blogul personal, o analiză a activității din acest an a Consiliului Național al Audiovizualului, în cadrul căreia prezintă și membrii care au înregistrat cele mai multe absențe la ședințele CNA, care ar fi trebuit să fie de la începutul anului până la acest moment în număr de 76.

"CNA va încheia anul cu un randament de 50 la sută", scrie Narcisa Iorga, membru al CNA, pe blogul personal.

Ea semnalează că "o treime dintre ședințele care ar fi trebuit să aibă loc până în prezent au fost anulate din lipsă de cvorum, artificial creată, în proporție covârșitoare", precizând că potrivit legii audiovizualului, pentru a fi îndeplinit cvorumul la o ședință, opt membri din cei 11, câți numără Consiliul, trebuie să fie prezenți. 

Topul absențelor de la ședințele CNA

Potrivit Narcisei Iorga, topul cu cele mai multe absențe la ședințele CNA este dominat de Valentin Jucan, acesta lipsind la 17 ședințe din 50 cele desfășurate de la începutul acestui an. Pe locul doi în topul absenților se află Lorand Turos (13 absențe), urmat de Christian Mititelu (9 absențe).

Citește și Valentin Jucan: Ședință CNA, anulată. Laura Georgescu și Christian Mititelu au demonstrat câtă nesimțire au

Pe următoarele locuri ale clasamentului se situează Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Florin Gabrea și Narcisa Iorga, fiecare cu 6 absențe, Viorel Vasile Buda (5 absențe), Cristina Trepcea (4 absențe) și Monica Gubernat cu o singură absență. 

Narcisa Iorga precizează că nu au fost luate în considerare absențele din cauza unor concedii, care au determinat inclusiv anularea ședințelor din lipsă de cvorum, afirmând, totodată, că doar 16 ședințe au beneficiat de prezența tuturor membrilor.

De ce Laura Georgescu nu figurează în top

Analiza realizată de către Narcisa Iorga conține și o notă, în care explică de ce nu apare și numele Laurei Georgescu în top. 

"Laura Georgescu nu apare în top întrucât, atunci când lipsea, refuza să cedeze prerogativele către vicepreședintele CNA, astfel încât nu se puteau ține ședințe publice. Așa cum am spus mai sus, topul se referă doar la ședințele susținute. Ulterior scandalului înregistrărilor, abia în septembrie și numai după delimitarea a nouă membri ai Consiliului față de comportamentul Laurei Georgescu, activitatea CNA s-a deblocat, cu condiția neparticipării ei la ședințe până la modificarea Regulamentului de Funcționare al CNA. A înregistrat cinci absențe în această perioadă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel