Top 7 lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată la un interviu

Top 7 lucruri pe care nu trebuie să le spui la un interviu
Top 7 lucruri pe care nu trebuie să le spui la un interviu

Cunoscutul site care oferă asistență în găsirea locurilor de muncă,eJobs.ro,a indentificat șapte lucruri pe care nu ar trebui  să le spui/faci niciodată la un interviu de angajare,asta dacă vrei să pleci de acolo cu jobul la care visezi.Specialiștii în recrutarea forței de muncă a acestui site ne dau și câteva sfaturi, în legătură cu unele situații tipice și stânjenitoare cu care ne confruntăm,de obicei,într-un astfel de context social.

Autor:Daniela Bodeanu

Nu este de ajuns să-ti pregătești o ținută office,să ai foarte multe CV-uri la tine,să-ți pui telofonul pe silent,sau să ajungi cu 15 minute mai devreme.Trebuie să ai și inspirația de a nu face niciunul dintre următoarele șapte lucruri:

1)Nu-l bârfi pe fostul tău șef

Oricât de nesuferit era fostul tău șef,sau cat de mult ți-ai fi dorit să scapi de angajatorul anterior,păstrează aceste lucruri doar pentru tine.Dezvăluind detalii,nu numai ca vei părea imatur și negativist,dar nu știi niciodată ce alte persoane cunoaște cel cu care susții interviul în acel moment.Nu-ți bârfi niciodată foștii colegi de serviciu,chiar dacă intervievatorul încearcă să te îndrepte către asta.

2)Nu răspunde numai cu „Da” și „Nu” la întrebări

Chiar dacă angajatorul îți va adresa întrebări scurte cu răspunsuri închise,încearcă să dezvolți cât mai mult răspunsurile tale și să eviți răspunsurile cu „Da” și „Nu”.Un interviu este prilejul de ai arăta angajatorului că dispui de calitățile și aptitudinile necesare acelui loc de muncă.

3)Nu aduce în discuție subiecte precum politica sau religia

Ca și la o primă întâlnire,la interviu nu este cazul să pui pe tapet  aspecte ce țin de politică sau religie.Gândește-te în ce s-ar putea transforma o astfel de discuție cu o persoană pe care nu o cunoști deloc.

4)Recunoaște dacă nu știi să faci un anumit lucru

Dacă intervievatorul îți adreseză întrebări despre lucruri pe care nu știi să le faci,recunoaște asta și subliniează faptul că îti doerști să înveți cât mai repede, tot ce ține de acel aspect.E  mai bine să fii cinstit de la început,decât să se afle pe parcurs că ai mințit în ceea ce privește cunoștiințele si experiența ta.

5)Nu-i face propuneri indiscrete intervievatorului

Nu contează cât de bine ți-a mers la interviu și cât de încântat ai rămas de discuția cu intervievatorul,nu uita că acesta nu este prietenul tău,chiar dacă descoperi că aveți anumite lucruri în comun.Încearcă să păstrezi discuția la un nivel profesional și evită să folosești prea multe cuvinte neprotocolare.

6)Nu râde cu gura până la urechi

Dacă în timpul interviului s-a creat contextul favorabil pentru o glumă,e în regulă,poți s-o spui,dar asta nu înseamnă că trebuie să mori de râs după aceea.Oamenii cu simțul umorului sunt apreciați,dar nimeni nu va aprecia o persoană care-și șterge lacrimile de la atâta râs, în timpul unui inteviu de angajare.

7)Nu trebuie să te discreditezi în față angajatorului

Acest context,chiar nu este unul în care să fii modest,trebuie să te vinzi pe tine.Ești acolo ca să arați tot ce e mai bun în tine și nu ca să-ți expui micile defecte pe care cu toții le avem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel