Tony Blair, decizie radicală: Ce organizație închide

Fostul premier britanic Tony Blair, al cărui nume apare în dosarul lui Victor Ponta de la DNA Ploiești, a anunţat marţi că va lichida cea mai mare parte a structurii sale corporative dedicate activităţilor de lobby şi consultanţă, pentru ca de acum înainte să se concentreze pe activităţile non-profit, relatează postul BBC şi agenţia EFE, citate de Agerpres.

Într-un comunicat emis de biroul său, fostul lider laburist a anunţat că a decis închiderea Tony Blair Associates, o organizaţie ce regrupează societăţile Windrush Ventures şi Firerush Ventures, prin intermediul cărora Blair a consiliat guverne şi companii.

El a precizat că "rezerve financiare substanţiale" de care dispune în prezent această structură vor fi alocate activităţilor non-profit, cărora "va continua să le dedice o mare parte din timpul său".

"În ultimii nouă ani am construit un grup de organizaţii care au circa 200 de angajaţi şi lucrează cu peste 20 de ţări pe întreg cuprinsul lumii. A sosit momentul să ducem acest lucru la un nou nivel", menţionează Blair într-un e-mail trimis angajaţilor săi.

"Cum am indicat în decembrie la întâlnirea noastră anuală cu întreg colectivul, doresc să ne extindem activităţile şi să aduc totul sub un singur acoperiş (...) Doresc de asemenea să îmi dedic cea mai mare parte a timpului activităţii non-profit pe care o desfăşurăm. De fapt, aşa s-a întâmplat în ultimii doi ani, însă trebuie să reflectăm această schimbare în modul în care suntem structuraţi", a explicat el.

Ce mesaj a transmis Tony Blair angajaților săi

În mesajul trimis angajaţilor săi, Blair mai precizează că va păstra doar un număr redus de contracte comerciale, iar 80% din timp şi-l va dedica activităţilor non-profit.

Potrivit datelor publicate în ianuarie de ziarul The Telegraph, societatea Windrush Ventures deţinea anul trecut conturi bancare ce însumau aproximativ 12,5 milioane de lire sterline, în timp ce rezervele din conturile societăţii Firerush Ventures erau de circa 1,2 milioane de lire.

La rândul său, cotidianul The Guardian a scris că familia Blair - respectiv soţia sa, Cherie, şi cei patru copii - deţine în Marea Britanie proprietăţi imobiliare a căror valoare totală estimată este de circa 27 de milioane de lire sterline.

Tony Blair a fost criticat adesea pentru câştigurile substanţiale obţinute din activităţile de lobby şi consultanţă prestate atât pentru guvernele altor ţări, cât şi pentru companiile multinaţionale după ce a părăsit scena politică, în anul 2007.

Numele fostului premier britanic, Tony Blair, apare în dosarul lui Victor Ponta de la DNA Ploiești. Conform procurorilor, Ghiță ar fi dat bani pentru vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel