Toni Neacşu, acuze la adresa lui Cătălin Predoiu: Apelează populist la stratageme pe care altădată le critica

Florin Răvdan / 28 noi 2019 / 10:55 Salveaza PDF Comentarii
Toni Neacșu
Toni Neacșu

Avocatul Adrian Toni Neacşu l-a acuzat pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, că face exact lucrul pe care îl critica în 2009, prin întrebarea adunărilor generale ale instanţelor judecătoreşti cu privire la desfiinţarea SIIJ. 

"În 2009 militam pentru autoguvernarea puterii judecătorești prin intermediul adunărilor generale ale instanțelor judecătorești. Ministrul Justiției de atunci, Cătălin Predoiu, mă acuza, pe mine și pe cei care convocam adunările generale și le organizam în ceea ce se numea Rețeaua Națională a Adunărilor Generale(RNAG), de populism și demagogie. Mulțimile, fie ele și de judecători, spunea fostul actual ministru al justiției sunt turme iresponsabile, care nu-și pot asuma deciziile majore de reformă ale justiției.

Iată că acum ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, apelează populist la stratageme pe care altădată le vitupera scandalizat.

Potrivit art. 51 din Legea nr. 304/2004 Adunările Generale analizează la solicitarea ministrului justiției proiecte de acte normative, ceea ce nu este cazul, și formulează puncte de vedere, însă doar la solicitarea CSM sau a secțiilor CSM. Desigur însă, nuanțele legii nu mai contează când e vorba despre atingerea dezideratului noului-vechi Președinte al Republicii de desființare secției speciale din cadrul PÎCCJ", a scris avocatul pe pagina sa de Facebook. 

Şi AJADO l-a acuzat pe Cătălin Predoiu că lansează un precedent periculos, prin arogarea atribuţiilor CSM în ceea ce priveşte adunările instanţelor. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23