Toni Greblă la DNA. Bolcaș, revoltat: Procurorii să respecte funcția

Avocatul Lucian Bolcaș dezavuează maniera în care procurorii tratează persoane cu funcții foarte importante în stat, precum judecătorul Curții Constituționale Toni Greblă, ridicat joi dimineață de anchetatori din apartamentul său.

"Cred că se depășește o anumită măsură. Este adevărat că trebuie anchetate toate aceste fapte, dacă sunt reale va stabili instanță, dar această manieră nu servește decât la instaurarea unei idei de teroare apăsătoare peste întreaga țară și nu servește decât la discreditarea oricărei funcții publice. Este adevărat, cel care a săvârșit asemenea fapte, dacă se dovedește că le-a săvârșit, nu este demn de aceste funcții, dar în primul rând trebuie respectată funcția pe care o are omul. Această nerespectare a funcției întărește ideea că nu există nicio autoritate de demnitate în afară de DNA", a declarat Lucian Bolcaș într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Toni Greblă, unul dintre cei nouă judecători ai Curții Constituționale, a fost audiat joi dimineață la Direcția Națională Anticorupție după ce a fost ridicat din locuința sa. Fostul senator PSD a declarat la ieșirea din sediul DNA că a răspuns la întrebări legate de activități întreprinse înainte de a fi numit judecător CCR.

Lucian Bolcaș apreciază căeste posibil ca denunțător în dosarul în care a fost audiat Greblă să fie omul de afaceri Ion Bârcină.

"S-ar putea să fie denunțătorul în acest caz, pentru că o persoană aflată sub anchetă este posibil să facă referire, justificată sau nu, și la alte persoane pentru a-și îndulci situația în raport cu anchetatorii și să le capteze bunăvoința. Este o chestie psihologică foarte veche", a arătat avocatul.

TONI GREBLĂ (CCR), audiat la DNA. Ce prevede legea CCR în astfel de cazuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel