Toader, precizări cheie, în direct, după declarația de presă

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, face precizările momentului, în direct, la tv, după declarația de presă susținută la finalul întâlnirii cu magistrații din România.

"Și-au exprimat preocuparea, îngrijorarea nemulțumirea față de OUG 7 fiindcă de prima ordonanță nu a spus nimeni nimic. Ordonanța cu privire la desemnarea procurorului general european din partea României este soft. Acolo nu este loc de controverse.

Noi trebuie să știm regulile și principiile aplicate. Dacă le știm, atunci ajungem la soluții corecte. Vă vor spune magistrații mai mult și mai convingător. Eu pot spune că inițiativa întâlnirii de astăzi i-a aparținut doamnei prim-ministru. A durat 2 ore. A fost o întâlnire foarte deschisă, fără afirmații contondente. S-au căutat soluțiile cele mai bune pentru vremurile pe care le trăim. Cine a participat? Din partea Guvernului, doamna prim-ministru și eu, cu precizarea că ordonanța nu este a mea, ci a Guvernului. De partea cealaltă, președinta CSM, de la Uniunea Judecătorilor din România, Asociația Magistraților din România, Asociația Procurorilor din România, Inspecția Judiciară.

Eu spun că este absolut necesar să ne cunoaștem competențele și să le respectăm. Dacă ne arogăm competențe pe care nu le avem, nu putem vorbi despre o funcționalitate bună a statului de drept. S-a convenit să încheiem un memorandum între Guvern și CSM. Astăzi nu am semnat niciun memorandum. Nu cred că trebuie să semnăm deja ca să avem o probă la ceea ce am vorbit.

Președinții asociațiilor care au fost acolo au apreciat soluțiile pe care le-am hotârât. Dacă dânșii au apreciat soluțiile, eu trag nădejde că se va adresa sistemului în această linie, iar sistemul va reacționa ca atare. Sunt convins că va reacționa după propria conștiință, regulă

Abgrogarea integrală nu va exista. Abrogarea soluțiilor despre care am vorbit și inclusiv Articolul 54, da , a declarat Tudorel Toader, în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Vezi și: Iohannis - Toader, scandal OUG 7. Chirieac: Doresc imediat să fie repuși în funcție. Mă gândesc să fac o ...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel