Toader - Lazăr, conflict. Ministrul: ”Îl REVOCAM de atunci!” Scenariu exploziv

Toader-Lazăr, scandalul momentului
Toader-Lazăr, scandalul momentului

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că el nu a evaluat persoana fizică Augustin Lazăr, ci procurorul general.

Eu nu am evaluat persoana fizică, am evaluat procurorul general. Cred că e limpede pentru toată lumea. Limpede este și faptul că, procedural, folosește tertipurile și posibilitățile legii de a trage de timp cu speranța finalizării mandatului în 19 aprilie, la anul. Dovadă este faptul că s-a dus la Alba Iulia, acasă, unde locuiește persoana fizică și nu s-a dus la instanța administrativă din București unde își are sediul persoana juridică pe care am evaluat-o. N-a evocat neconstituționalitatea legii și competențele procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ cu o mare dilemă, dacă poate sesiza Instanța de Control pe persoana fizică sau în numele persoanei juridice. Faptul că la Alba Iulia a cerut ca să fie sesizată Curtea de Justiție a UE, dacă un ministru poate să ceară revocarea. În primul rând, raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice, dacă le-ar fi produs, îl revocam de atunci. A încercat să se ducă la Curtea de Justiție a Uniunii și i s-a respins. Acum, varianta a doua, ne ducem mai aproape și o variantă care iar să tragă de timp. Unde? La Curtea Constituțională. Se duce în conflict negativ, se duce la Înalta Curte și va spune cine are competența să judece, va veni înapoi aici, între timp își va activa probabil pensia și își va încheia mandatul în deplină demnitate., a afirmat Tudorel Toader.

Augustin Lazăr, noi mișcări în instanță

Augustin Lazăr încearcă să obțină suspendarea procesului de revocare la înfățișarea de miercuri de la Curtea de Apel București. Avocatul procurorului general vrea ca procesul să fie strămutat, din nou, la Alba Iulia. Avocatul susține că magistratul care a trimis dosarul la București a interpretat greșit legea și că acolo ar trebui tranșat acest conflict dintre procurorul general și ministrul Justiției. El mai susține că dacă judecătorii de la Curtea de Apel București ar da dreptate celor din Alba Iulia ar fi o problemă de procedură, în contextul în care el spune că a fost angajat de persoana fizică Augustin Lazăr și nu de procurorul general Augustin Lazăr, în calitate oficială, prin urmare n-ar putea merge mai departe procesul, relatează Realitatea TV.

VEZI și: Revocare. Lazăr, solicitare bombă în instanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel