EXCLUSIV  Toader, DOSAR public Augustin Lazăr. Întrebare-cheie privind marea controversă

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat pe Facebook că marți va publica procedura și graficul de numire, precum și dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr.

Jurnalistul Val Vâlcu a ridicat o întrebare în acest context.

Oamenii care cer integritate și vor reforma societății nu și-au pus întrebarea următoarea: dacă vrem transparență, de ce dosarele procurorilor sunt secrete? Acolo trebuie sa se afle realizările profesionale care sunt publice pentru că actul de justiție este public.

Rechizitoriile pe care le face un procuror nu sunt secrete și oricum sunt cunoscute de părțile în dosar. Dosarul mai conține CV-ul și eventual evaluarea CSM.

Așadar: de ce este secretizat dosarul de candidatură? Aceeași întrebare se pune și despre protocoale: de ce sunt secretizate dacă sunt legale? Dacă pretindem că ne dorim transparență, dosarul unui procuror nu trebuie să fie secret. 

Anunțul lui Toader

Tudorel Toader va publica procedura și graficul de numire, precum și dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr. Este cel mai nou episod în disputa dintre cei doi, după ce ministrul a anunțat că declanșează procedura de revocare a procurorului general.

„Mâine voi prezenta procedura și graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public și conținutul dosarului de candidatură. Pentru a observa eventualele neconcordanțe, preferabil ar fi să cunoaștem și conținutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat și semnat decretul de învestitură. În mod normal, dosarele de la MJ, CSM și Cotroceni trebuie să aibă un conținut identic!", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel