Toader, declarații explozive la CSM: Eu nu cred ceea ce se aude

Rodica Mitu / 19 noi 2018 / 11:54 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Tudorel Toader a declarat luni, în debutul şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM, că nu crede „ceea ce se aude într-un mediu calificat”, şi anume că la nivelul CSM există deja o echipă restrânsă care elaborează un draft de aviz negativ privind cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

„Eu nu cred ceea ce se aude într-un mediu calificat - şi anume că la nivelul CSM există deja o echipă restrânsă de membri tineri, care elaborează un draft de aviz negativ. Chiar nu cred şi, sigur, dumneavoastră cunoaşteţi adevărul mai bine ca mine”, a spus ministrul Toader.

Tudorel Toader a subliniat de mai multe ori că avizul pe care îl va da Secţia pentru procurori a CSM în acest caz este unul consultativ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii dezbate luni propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedura de revocare din funcţie a procurorului general. Ministrul Justiţiei a enumerat atunci 20 de puncte privind activitatea procurorului general, printre care: probleme grave de comportament şi comunicare publică; probleme grave de management; lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii; discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului; contestarea deciziilor Curţii Constituţionale; neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin proiectul de management prin utilizarea pe scară largă a delegărilor în funcţii de conducere; critici aduse Parlamentului şi Guvernului; modul de desfăşurare a anchetei privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august; încălcarea legii prin semnarea unor protocoale cu SRI. Tudorel Toader mai declara că dosarul de candidatură depus în anul 2016 de procurorul general Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea ultima evaluare a activităţii profesionale.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25