Toader, DECIZIE privind revocarea lui Kovesi: Asta voi face

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a oferit informații de ultimă oră privind demiterea Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA.   

Invitat în cadrul emisiunii România9, moderată de Ionuț Cristache la TVR1, ministrul Tudorel Toader a discutat și despre șefa DNA.

În contextul în care ministrul Justiției spunea că poate anunța o decizie în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi chiar și pe 31 decembrie, joi seară, a făcut o serie de precizări. „În primul rând, să facem cuvenita precizare: n-am zis că voi spune, am zis să nu vă surprindă dacă vă voi anunța pe 31. E o nuanță și de distincție semnificativă", a declarat Tudorel Toader.

„Când am venit ministru, am constatat faptul că de zece ani de zile nu s-a făcut un control de fond la DNA, nu s-a făcut un control de fond la Ministerul Public. Și au fost făcute cu rapoartele pe care le știm. Astăzi v-aș întreba când ați auzit ultima dată că un ministru al Justiției a cerut Ministerului Public cu cele trei componente - DNA, DIICOT și structurile din teritoriu - să prezinte un raport general complet pe care să-l trimită ministrului Justiției și ministrul Justiției să-l prezinte în Plenul Parlamentului, cele două camere reunite? Eu asta voi face", a spus Tudorel Toader. „Legea spune că în luna februarie trebuie să le primesc. (...) Mă voi duce să prezint", a adăugat ministrul.

„Să-mi îndeplinesc obligația din Legea 304, care spune că în februarie, în fiecare an, trebuie să primesc un raport de la Ministerul Public pe cele trei componente. Să mă duc în Plenul Parlamentului să-l prezint", a mai spus ministrul Justiției.

Oameni de neînlocuit

În contextul în care se discuta despre DNA, întrebat dacă există oameni de neînlocuit în România, Tudorel Toader a spus că nu crede că există.

VEZI ȘI Sufrageria lui Oprea. Toader, despre Kovesi: Cred că da

Notă pentru DNA

De asemenea, întrebat ce notă ar acorda DNA-ului, a oferit următorul răspuns: „Ministrul Justiției nu dă note".

Moment oportun

Totodată, întrebat dacă, la momentul actual, există sau se preconizează a fi un moment oportun de schimbare a șefei DNA din funcție, a spus că „va exista un moment oportun în care vă voi anunța concluzia la care am ajuns". 

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel