Sufrageria lui Oprea. Toader, despre Kovesi: Cred că da

Tudorel Toader a fost întrebat dacă este de părere că Laura Codruța Kovesi a fost în sufragerie la Gabriel Oprea în contextul alegerilor prezidențiale din 2009.

"Nu am făcut eu parte din comisia care a analizat acest lucru, dar în limita informațiilor mele, percepute din public, tind să cred că da. Categoric nu este un lucru în regulă", a zis ministrul Justiției.

Amintim că în data de 20 aprilie 2017 s-a înaintat conducerii celor două Camere proiectul de constituire a Comisiei speciale de anchetă, având 17 obiective, printre care şi determinarea posibilei implicări a unor instituţii sau persoane, altele decât prevăzute de lege, în organizarea procesului electoral din 2009.

George Maior a dat curs invitaţiei de a se prezenta la audieri, unde a admis că a fost în seara scrutinului la Gabriel Oprea acasă, la un „eveniment privat", el menţionând că are o relaţie de prietenie cu Oprea.

[citeste si]

Spre deosebire de Maior, Coldea, Kovesi şi Oprea au folosit stilul epistolar pentru a coresponda cu membrii Comisiei. Astfel, fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a transmis o scrisoare Comisiei în care a precizat că în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, a avut, „ocazional", şi „activităţi cu caracter privat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel