Sufrageria lui Oprea. Toader, despre Kovesi: Cred că da

Tudorel Toader a fost întrebat dacă este de părere că Laura Codruța Kovesi a fost în sufragerie la Gabriel Oprea în contextul alegerilor prezidențiale din 2009.

"Nu am făcut eu parte din comisia care a analizat acest lucru, dar în limita informațiilor mele, percepute din public, tind să cred că da. Categoric nu este un lucru în regulă", a zis ministrul Justiției.

Amintim că în data de 20 aprilie 2017 s-a înaintat conducerii celor două Camere proiectul de constituire a Comisiei speciale de anchetă, având 17 obiective, printre care şi determinarea posibilei implicări a unor instituţii sau persoane, altele decât prevăzute de lege, în organizarea procesului electoral din 2009.

George Maior a dat curs invitaţiei de a se prezenta la audieri, unde a admis că a fost în seara scrutinului la Gabriel Oprea acasă, la un „eveniment privat", el menţionând că are o relaţie de prietenie cu Oprea.

[citeste si]

Spre deosebire de Maior, Coldea, Kovesi şi Oprea au folosit stilul epistolar pentru a coresponda cu membrii Comisiei. Astfel, fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a transmis o scrisoare Comisiei în care a precizat că în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, a avut, „ocazional", şi „activităţi cu caracter privat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel