Toader către Lazăr: Vă provoc!

Rodica Mitu / 19 noi 2018 / 12:39 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Tudorel Toader i-a spus, luni, procurorului general Augustin Lazăr, la CSM, că, în momentele cheie, a fost plecat în străinătate.

Tudorel Toader a prezentat, luni, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, motivele pentru care solicită revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

„Procurorul general, în momente cheie, importante, a fost ba în China, ba în Africa de Sud, ba în altă parte. Vă provoc să vă dovedesc faptul că vă place funcţia de general şi e firesc probabil, dar în acelaşi timp aţi delegat foarte multe atribuţii de serviciu. Le-aţi delegat fără să le exercitaţi. Aţi spus că aveţi un adjunct care se ocupă. În planificarea activităţii dumneavoastră nu este trecută şi aprobarea pe mandatele de siguranţă naţională, din care nu ştiu dacă aţi semnat ceva în toată perioada şi aţi lăsat pe altul. Dumneavoastră probabil aţi semnat doar prin excepţie”, a spus Toader, în timpul şedinţei.

Ministrul Justiţiei i-a reproşat procurorului general că s-a opus de la început înfiinţării Secţiei de investigare a magistraţilor, iar acum pune piedici funcţionării acesteia. 

Secţia pentru procurori a CSM va da un aviz consultativ pe cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24