Toader: OUG pentru procuror european

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut o serie de declaraţii la finalul şedinţei de Guvern. 

Tudorel Toader a anunţat că România trebuie să desemneze trei candidaţi pentru funcţia de procuror european. Procedura de selecţie se va desfăşura la sediul Ministerului Justiţiei. Tudorel Toader a precizat că nu e vorba despre procurorul şef european, procedură care se află în curs de desfăşurare.

"Au fost adoptate două ordonanţe de urgenţă pe care le voi explica în sinteză. Prima se referă la unele măsuri pentru aplicarea regulamentului 1939 din 2017, al Consiliului din 12 oct. 2017 (...) privind instituirea Parchetului European. (...) Mi se pare firească instituirea parchetului european pentru că fenomenul infracţional împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene este un fenomen real şi, în consecinţă, activitatea juridică trebuie să aibă ca obiect prevenirea şi combaterea a infracţionalităţii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. (...)

Ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul a adoptat-o astăzi nu se referă la procurorul şef european pentru că în privinţa alegerii procurorului şef european există o altă procedură, un alt regulament şi procedura este în curs de derulare. România trebuie să desemneze trei candidaţi pentru funcţia de procuror european. Trebuie ca aceşti trei candidaţi să-i trimitem pe o listă la Bruxelles după o procedură de selecţie până pe data de 31.03 anul acesta", a declarat Tudorel Toader.

Vezi şi: VIDEO Dubai 2019 SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD rezultat FINAL

Toader: OUG pentru procuror european

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel