EXCLUSIV  Titi Aur: Traficul din România mai periculos decât pe traseul de curse, cu 200 de kilometri la oră

Bogdan Bolojan / 09 feb 2018 / 12:09 Salveaza PDF Comentarii
Titi aur dece
Descriere foto: Titi aur dece

Pilotul de raliu Titi Aur spune că i se pare mai periculos să circule pe drumurile publice din România, decât să participe la raliuri, chiar și la viteze de 200 de kilometri la oră pe drumuri forestiere. 

"La raliuri, acolo unde lumea spune despre noi, piloții de curse, că suntem nebuni, în sensul că se merge pe drum forestier cu viteze de până la 200 de kilometri pe oră , este mai puțin riscant decât să circuli pe drumurile din România, în mod special. Stăm foarte rău la capitolul "siguranță în trafic". Suntem pe primul loc în tot felul de clasamente în Europa, la accidente, la răniți și la morți pe șosea. Mi s-a pus de mai multe ori întrebarea și vă zic că eu stau cu mai multă grijă când ies cu mașina în trafic, decât atunci când merg la curse. La curse suntem cu mașina specială, suntem în centură, cu căști și suntem singuri pe drum. Singurul risc este să ieși în decor și să lovești mașina pentru că mergi la limită, dar și atunci pericolul este mai mic decât atunci când îți vine un inconștient, unul beat, sau un drogat și intră în tine pe contrasens," a spus Titi Aur la DCNews Live.

Pericol al societății românești 

Totodată, Titi Aur spune că și pasagerii din mașină poartă o anumită vină pentru că le permit șoferilor să fac tot felul de cascadorii în trafic, cu riscul pierderii vieții. 

"Cei de la volan nu conștientizează la ce pericole se expun. Chiar și cei din dreapta și cei din spate acceptă ca cel de la volan să facă lucruri anormale: să meargă tare, depășiri riscante. De multe ori se cred la raliu pe stradă, făcând competiție. Cred că marele pericol al societății românești este că cei de la volan nu conștientizează pericolul," a mai spus Titi Aur. 

Vezi răspunsul complet al lui Titi Aur:


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27