Tineri reținuți după ce au spart nouă biserici

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Doi adulți și un minor sunt cercetați după ce au dat spargerea în mai multe biserici. 

Polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, doi bărbați de 23 și 29 de ani.

Aceștia sunt bănuiți de comiterea mai multor furturi și tentative de furt din unități de cult din zona Caransebeș, conform unui comunicat de presă. 

Cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 3 - 5 iunie, ar fi pătruns prin efracție în incinta a 9 unități de cult de pe raza mai multor localități din zona Caransebeș, de unde ar fi sustras diferite sume de bani, vin liturgic și o cruce pectorală. 

Faptele, comise și cu ajutorul unui minor

Cei doi bărbați ar fi comis faptele împreună cu un al treilea tânăr, un minor de 15 ani. 

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate și recuperării prejudiciului cauzat.

Prezentați instanței de judecată 

În cursul zilei de astăzi, cei doi bărbați vor fi prezentați Judecătoriei Caransebeș, cu propunere de arestare preventivă. 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și: 120.000 de lei, furaţi din seiful Ocolului Silvic Vişeu

Poliţiştii au demarat o anchetă după ce suma de 120.000 lei a fost furată din seiful aflat în caseria Ocolului Silvic Vişeu, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, Anca Pop, mai scrie Agerpres.

Potrivit acesteia, furtul a fost sesizat poliţiştilor din Vişeu de Sus prin apelul 112.

"La faţa locului poliţiştii au constatat că, în perioada 31 mai - 2 iunie, nişte persoane au sustras suma de 120.000 lei din seiful care se afla situat în casierie. La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş s-a constituit o echipă complexă în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei", a spus Anca Pop.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel