Timpul de aşteptare la benzinării, de maximum 10 minute. Vâlcu, despre cei care au stat la cozi: Tentaţia chilipirului. 200 de lei înseamnă mult

DC News
DC News

Nu mai sunt cozi uriaşe la benzinării, după o seară în care zeci de mii de români s-au înghesuit la staţiile de alimentare din ţară. Ceva similar s-a întâmplat săptămâna trecută în Bulgaria. 

Cititorii DC NEWS ne-au transmis că la mai multe benzinării non-stop din Capitală timpul de aşteptare a scăzut la cel mult 10 minute. Conform acestora, la pompă mai sunt cel mult 4-5 maşini în aşteptare, iar preţurile sunt cele normale, de sub 8 lei pe litru, fie că vorbim de motorină sau benzină. 

Amintim că miercuri după-amiază, zeci de mii de şoferi din toată ţara au stat la cozi interminabile la benzinării după apariţia unor zvonuri conform cărora de joi carburantul ar ajunge la peste 11 lei pe litru. Isteria a fost amplificată şi de faptul că unele benzinării chiar au afişat preţuri de 11 lei pe litru, sau chiar mai mult de atât. VEZI MAI MULTE DESPRE SUBIECT AICI

Şi Bulgaria a trecut prin ceva similar 

Bulgaria a trecut săptămâna trecută printr-o isterie a prețurilor la carburanți similară cu cea din România România. Cozi de zeci de mașini s-au format la benzinăriile din țară, după speculații pe rețelele de socializare cu privire la creșteri uriașe de prețuri așteptate în zilele următoare, scriu Novinite și agenția de știri din Bulgaria, BTA, citate de G4Media

Cozile s-au format în seara de miercuri, 2 martie, la benzinăriile din capitala Bulgariei, Sofia, și în alte câteva orașe.

Presa bulgară scria că mulți șoferi doreau să-și alimenteze mașinile „de teamă că prețurile combustibililor vor crește brusc în curând – chiar și după miezul nopții – având în vedere creșterea bruscă a prețului petrolului pe piețele mondiale, ca urmare a războiului din Ucraina”.

Val Vâlcu: E tentaţia chilipirului. Pentru unii, 200 de lei chiar înseamnă mult 

Jurnalistul Val Vâlcu spune că oamenii care au stat la cozi au circumstanţe atenuante şi a făcut o comparaţie cu îmbulzeala de la promoţiile din magazine. 

"Omul îşi face calcule, până la urmă. Aglomeraţie e şi la tigăi, când e promoţie. Aici e tot aşa, omul s-a gândit că va câştiga 80 -100 de lei la un rezervor, dacă se scumpeşte cu 2-3 lei benzina. Aşa îşi fac calculele oamenilor. Atenţie, nu o spun deloc peiorativ. Tentaţia chilipirului e mare în România. Oamenii se gândesc că a doua zi e cu 40-80 de lei mai scump plinul. Câtă benzină poate lua fiecare? Dacă poţi pune consumul pe un an în pivniţă, ai făcut investiţie. Dar pentru cei mai mulţi e tentaţia chilipirului, ca la cei care prind tigăi la 80 de lei în loc de 180 de lei. La o diferenţă de 3 lei pe litru, vorbim de 120 de lei economie. Pentru unii, 100, 200 de lei înseamnă mult, sunt sume importante. Şi merită statul la coadă", a declarat Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel