Ţigări de contrabandă. Focuri de armă la graniţă

Un tânăr botăşănean a fost prins de poliţiştii de frontieră, după ce a fost avertizat cu focuri de armă.

Poliţiştii de frontieră din Darabani, judeţul Botoşani, au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru prinderea unui tânăr de 25 de ani, care făcea contrabandă cu ţigări, a anunţat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, tânărul a fost prins transportând 9.000 de pachete de ţigări de contrabandă a căror valoare depăşeşte 100.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Darabani au observat o persoană care se deplasa, prin vegetaţia înaltă, dinspre satul Păltiniş către malul râului Prut. Ei au procedat la monitorizarea zonei, iar ulterior au observat persoana respectivă întorcându-se de la malul râului Prut către localitatea Păltiniş, transportând în spate un colet voluminos.

"Deşi colegii noştri au efectuat somaţii legale de oprire, bărbatul a abandonat coletul cu ţigări şi a fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare", se precizează IGPF.

9000 de pachete

După identificarea tânărului, la faţa locului au fost descoperite şase colete voluminoase, în care se aflau 9.000 pachete de ţigări.

Tânărul a declarat poliţiştilor că, în urma unei înţelegeri cu un cetăţean ucrainean, trebuia ca, în schimbul sumei de 3.000 lei, să preia şi, ulterior, să transporte ţigările de la malul râului Prut în localitatea Păltiniş.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Vezi şi: Contrabandă tutun. 180 de kilograme, descoperite în rezervorul unui autocar, la frontieră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel