Contrabandă tutun. 180 de kilograme, descoperite în rezervorul unui autocar, la frontieră

Poliția de frontieră - fotografie cu rol ilustrativ
Poliția de frontieră - fotografie cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră și agenții vamali din Galați au descoperit peste 180 de kilograme de tutun de narghilea în rezervorul pentru combustibil al unui autocar. Se fac cercetări pentru infracțiunea de contrabandă. 

Doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 21, respectiv 51 de ani, şoferi ai unui autocar înmatriculat în Bulgaria, s-au prezentat miercuri seară la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea din judeţul Galaţi pentru intrarea în ţară, potrivit unui comunicat transmis joi de Poliţia de Frontieră Iaşi.

Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta marfă fără documente de provenienţă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului. Astfel, au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat în rezervorul pentru combustibil al autocarului, 184 de pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate de 184 kilograme, de provenienţă Emiratele Arabe Unite, pentru care bărbaţii nu aveau niciun document de provenienţă, informează news.ro.

Cetăţenii bulgari au declarat că sunt şoferi la firma de transport şi nu ştiau despre existenţa pachetelor cu tutun.

Afost luată măsura reţinerii tutunului, în valoare de 31.280 lei, şi a autocarului, în valoare de 279.222 lei. Pasagerii din mijlocul de transport au fost preluaţi de către un alt autocar aparţinând aceleiaşi firme.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel