EXCLUSIV  Ți se pare că ești mai înalt dimineața? Dr. Grămescu (SANADOR) explică fenomenul: De asta și vârstnicii sunt mai scunzi

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ți s-a întâmplat să ai impresia, dimineața când te trezești, că ești puțin mai înalt decât cu o seară înainte. Ovidiu Grămescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat fenomenul.

Dr. Ovidiu Grămescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre deteriorarea discurilor intervertebrale și despre efectele fizice asupra corpului uman:

„Discurile intervertebrale sunt acele pernițe dintre vertebre. Ele au o cantitate foarte mare de apă la copii. La adulți și pe măsură ce îmbătrânim, se deshidratează. Așa se și explică faptul că dacă la 20 de ani ai 1,80 m., la 75 de ani ai 1,77 m. Se deshidratează puțin câte puțin și intri la apă. Plus că noi, dacă stăm în picioare ore în șir în timpul zilei, sau cari greutăți, ele se tasează.

Seara, dacă ar fi să măsurăm, o diferență minimă s-ar vedea la înălțime. Dimineața, când te urci în mașină, parcă privești oglinda retrovizoare mai de sus, c vii mai relaxat după noaptea de somn. Seara ești mai gârbovit de situație. Discurile se deshidratează, din cauza solicitărilor zilnice, dar și din sedentarism și apar fisuri în ele. Prin canalele vertebrale trece măduva, care nu e atinsă de nimic. Cu timpul, aceste discuri, sărind, apasă pe măduvă, pe nerv, și atunci apar aceste probleme. Dacă măduva nu este comprimată, nu apare durere“, a spus, la DC News, medicul Ovidiu Grămescu.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Dr. Grămescu (SANADOR), pont pentru cei care lucrează la birou sau merg mult cu mașina. Așa ții departe problemele cu spatele

Pe ce saltea e bine să dormim. Dr. Grămescu (SANADOR) demontează mitul lui Kennedy

Dr. Ovidiu Grămescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre calitatea saltelei pe care dormim în așa fel încât coloana vertebrală să stea într-o poziție cât mai apropiată de cea fiziologică:

„Nu am înțeles această recomandare, cu dormitul pe scândură“, a spus Val Vâlcu.

„Kennedy avea așa ceva, despre John Kennedy citeam că dormea pe scândură. Problema este că nu prea mai ai somn dacă dormi pe scândură. Îți iese os prin os. Salteaua trebuie să fie mai fermă. Dacă e o saltea foarte moale, corpul se afundă în ea și are tendința de a crea poziții vicioase. Dacă salteaua este ceva mai fermă, nu ca o scândură, nu rigidă complet, îți cere să stai cu spatele, cât de cât, într-o poziție mai aproape de normalitate, de fiziologic, asta e ideea“, a spus medicul Ovidiu Grămescu (citește AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Durerea de spate cea de toate zilele. Dr. Grămescu (SANADOR): Grijă la sport. Cum și când trebuie să faci exerciții fizice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel