Thomas Nides, nominalizat ambasador SUA în Israel

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Thomas Nides a fost nominalizat de Joe Bide, președintele SUA,  ambasador în Israel.

Preşedintele american, Joe Biden, l-a nominalizat pe democratul Thomas Nides, un diplomat cu experienţă şi fost director pe Wall Street, ambasador în Israel la două zile după ce un nou guvern a intrat în funcţie în ţară, notează AFP, citată de Agerpres.

Thomas Nides, care în calitate de înalt responsabil al Departamentului de Stat sub preşedinţia lui Barack Obama a luptat împotriva încercărilor de a tăia fondurile americane pentru palestinieni, va trebui să aştepta ca numirea lui să fie confirmată de Senat.

Administraţia Biden, instalată în ianuarie, a fost criticată pentru că nu a asigurat o reprezentare diplomatică de nivel înalt în statul israelian în perioada conflictului dintre acesta din urmă şi mişcarea radicală palestiniană Hamas, ceea ce a determinat Casa Albă să facă din această problemă o prioritate absolută.

Vezi și:  Biden-Putin, întâlnire. Chirieac: Am înţeles mesajul preşedintelui SUA. Este o chestiune fundamentală

"Statele Unite rămân un susţinător ferm al securităţii Israelului"

Preşedintele american l-a felicitat, duminică, pe noul prim-ministru israelian Naftali Bennett, care îi succede lui Benjamin Netanyahu, aflat la putere în ultimii 12 ani, scrie AFP, citată de Agerpres.

"În numele poporului american îl felicit pe prim-ministrul Naftali Bennett, pe primul-ministru prin alternanţă, ministrul de externe Yair Lapid, şi pe toţi membrii noului guvern israelian" a declarat Biden într-un comunicat în care mai scrie că preşedintele american "aşteaptă cu nerăbdare să lucreze" cu premierul Bennett pentru a "consolida toate aspectele relaţiei îndelungate şi strânse dintre ţările noastre".

"Israelul nu are un prieten mai bun decât Statele Unite. Legătura dintre popoarele noastre este dovada valorilor noastre comune şi a deceniilor de strânsă cooperare", a adăugat el.

"Statele Unite rămân un susţinător ferm al securităţii Israelului. Administraţia mea este pe deplin angajată să colaboreze cu noul guvern israelian pentru a promova securitatea, stabilitatea şi pacea israelienilor, palestinienilor şi a oamenilor din întreaga regiune", se încheie mesajul de felicitare al preşedintelui Biden.

"Mulţumesc, domnule preşedinte!" a reacţionat rapid Naftali Bennett pe Twitter."Aştept cu nerăbdare să colaborăm pentru a consolida legăturile dintre cele două ţări ale noastre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel