Theresa May, veste neplăcută pentru parlamentari

Theresa May
Theresa May

Theresa May a renunţat la propunerea de a da vacanţă mai devreme Parlamentului.

Theresa May, premierul Marii Britanii, a renunţat marţi la o tentativă de a pune capăt mai devreme lucrărilor Parlamentului şi de a le da aleşilor o vacanţă de vară mai lungă, după ce membri ai legislativului au afirmat că măsura ar fi fost o stratagemă pentru reducerea presiunii asupra ei, relatează Reuters.

Guvernul a făcut luni un pas neobişnuit şi a propus decalarea încheierii lucrărilor parlamentului pentru vacanţa de vară la 19 iulie, în loc de 24 iulie. Dar, cu numai 255 de zile până când Marea Britanie va părăsi UE şi cu planul Theresei May în pericol de a deraia chiar înainte de a începe negocierile cu Bruxellesul, parlamentarii din toate partidele au semnalat public că nu vor sprijini iniţiativa. Guvernul a decis marţi seară să-şi retragă această propunere.

Negocieri pe timpul verii

Parlamentul urmează să se întrunească la 4 septembrie pentru şapte zile lucrătoare, după care îşi va suspenda din nou lucrările timp de aproape o lună, timp în care partidele importante îşi vor organiza conferinţele anuale.

Negocierile la Bruxelles vor continua în timpul verii şi ambele părţi speră că un acord cuprinzător privind retragerea Londrei şi viitoarea relaţie a Marii Britanii cu UE va fi convenit în timp pentru a fi semnat la întâlnirea din octombrie cu liderii UE. Totuşi, poziţia premierului May este sub presiune după ce publicarea planului ei de a negocia legături comerciale strânse cu UE a declanşat o rebeliune atât în tabăra pro-UE, cât şi în cea eurosceptică a partidului ei.

Vezi și: Brexit. Leo Varadkar, Irlanda, anunță negocieri dure

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel