Thailanda - Nivel îngrijorător de poluare în Bangkok

Sebastian Florea / 30 sep 2019 / 11:05 Salveaza PDF Comentarii

Departamentul de control al poluării din Thailanda (PCD) a raportat luni un nivel nesănătos de poluare a aerului în 15 zone importante din capitala Bangkok, cu microparticule mai mici decât PM2.5, informează Xinhua.

Potrivit PCD, în aer au fost descoperite niveluri de microparticule de 42-66 micrograme pe metru cub, depăşind pragul de siguranţă de 50 micrograme pe metru cub de aer, până la nivelul nesănătos de 53-66 micrograme pe metru cub.

Premierul thailandez Prayut Chan-o-cha a scris luni pe Facebook că a solicitat deja agenţiilor de stat să pună în aplicare măsuri de combatere a prafului fin.

"Între timp solicit cooperare din partea şantierelor şi a fabricilor pentru reducerea emisiilor de praf", a completat Prayut pe pagina de Facebook. "Iar pentru rezidenţii din Bangkok, vă rog să purtaţi măşti pe faţă atunci când ieşiţi afară", a adăugat el.

Luni dimineaţă, locuitorii din Bangkok s-au treziţi înconjuraţi de un nor de particule fine de praf ce acoperea principalele cartiere în care se află sedii de companii şi centre comerciale.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24