Thailanda - Nivel îngrijorător de poluare în Bangkok

Departamentul de control al poluării din Thailanda (PCD) a raportat luni un nivel nesănătos de poluare a aerului în 15 zone importante din capitala Bangkok, cu microparticule mai mici decât PM2.5, informează Xinhua.

Potrivit PCD, în aer au fost descoperite niveluri de microparticule de 42-66 micrograme pe metru cub, depăşind pragul de siguranţă de 50 micrograme pe metru cub de aer, până la nivelul nesănătos de 53-66 micrograme pe metru cub.

Premierul thailandez Prayut Chan-o-cha a scris luni pe Facebook că a solicitat deja agenţiilor de stat să pună în aplicare măsuri de combatere a prafului fin.

"Între timp solicit cooperare din partea şantierelor şi a fabricilor pentru reducerea emisiilor de praf", a completat Prayut pe pagina de Facebook. "Iar pentru rezidenţii din Bangkok, vă rog să purtaţi măşti pe faţă atunci când ieşiţi afară", a adăugat el.

Luni dimineaţă, locuitorii din Bangkok s-au treziţi înconjuraţi de un nor de particule fine de praf ce acoperea principalele cartiere în care se află sedii de companii şi centre comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel