Termoenergetica, somată de ELCEN pentru plata facturii la căldură. E vorba de 169 milioane de lei

Elcen
Elcen

ELCEN a somat compania municipală Termoenergetica pentru plata facturii la căldură pe luna decembrie, în valoare de 169 de milioane lei. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu. 

"Trebuie să recunosc că sunt profund dezamăgit de comportamentul Termoenergetica. Atunci când s-a semnat contractul dintre ELCEN și Termoenergetica, anul trecut, înainte să înceapă iarna, am crezut că Termoenergetica nu va repeta practicile falimentare ale RADET-ului, adică să beneficieze de energie termică fără să plătească facturile pe care s-au angajat să le plătească.

ELCEN și-a îndeplinit angajamentul și a livrat energie termică în luna decembrie, iar bucureștenii nu au au avut de suferit din cauza ELCEN, ci doar din cauza rețelei de distribuție de căldură, administrate de Primăria Generală a Municipiului București, care a tot avut avarii, defecțiuni și tot felul de probleme. Acum, pe bună dreptate, ELCEN, cere plata pentru căldura furnizată, somând Termoenergetica să plătească factura în termen de 15 zile. Dacă Termoenergetica ignoră această somație, vom cesiona creanța ANAF-ului și sunt convins că ANAF știe să recupereze sumele restante", a declarat ministrul, conform Mediafax.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel