Teritoriile separatiste din Ucraina își cer independența

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Mai mulți lideri ai teritoriilor separatiste din Ucraina îi cer lui Vladimir Putin recunoașterea independenței acestora. 

Liderii celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei l-au îndemnat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin să recunoască independenţa acestor teritorii şi să pună în funcţiune o "cooperare în materie de apărare", informează AFP citat de Agerpres. 

Aceste apeluri, coordonate şi difuzate la televiziunea rusă, au fost lansate de liderii "Republicii Populare Doneţk" şi "Republicii Populare Lugansk", Denis Puşilin şi Leonid Pasetcinik.

Duma de stat, în acord cu liderii separatiștilor

Marţea trecută, deputaţii ruşi au votat la rândul lor un apel către preşedintele Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa teritoriilor separatiste proruse care luptă, cu sprijinul Moscovei, împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei de opt ani.

Miercuri, Kremlinul a admis că recunoaşterea celor două autoproclamate republici populare Lugansk şi Doneţk nu ar fi conformă cu Acordurile de la Minsk privind reglementarea conflictului din Donbas, a căror respectare Rusia o cere.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a avertizat că recunoaşterea celor două regiuni separatiste de către Moscova va însemna denunţarea Acordurilor de la Minsk, cu toate consecinţele care decurg din aceasta.

Cum ar decurge o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina

Ministerul britanic al Apărării a publicat o hartă care arată principalele direcții ale posibilei invazii a Rusiei în Ucraina. Fotografia a fost postată pe contul oficial de Twitter al ministerului. "Posibila axă de invazie a președintelui Putin", așa a fost intitulată harta.

În imagine este prezentată o diagramă care arată posibilele căi de atac ale Rusiei în Ucraina. Prima fază include invazia Kievului și a regiunii Dnepr, dinspre Crimeea, de-a lungul coastei Mării Azov. De asemenea, de pe teritoriul Belarusului, trupele ruse ar putea înainta direct către capitala Kiev.  A doua fază atacului prevede deplasarea de la Dnepr la Vinniţa, dar şi dinspre Crimeea către Odesa.

"Rusia păstrează o prezență militară semnificativă care poate conduce o invazie fără avertisment suplimentar. Mai jos este demonstrată posibila axă de invazie a președintelui Putin. El încă poate alege să prevină conflictele și să păstreze pacea.", se arată în postarea ministerului britanic al Apărării. Vezi continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel