Teorie înfricoșătoare: cutremurele, made in China

Cutremurele din ultima vreme au început să îi îngrijoreze foarte mult pe români, ei întrebându-se dacă va urma un seism de proporții.

Mulți se întreabă din ce cauză se produc atât de multe cutremure, iar răspunsul nu este niciodată clar. O teorie a specialiștilor scoate la iveală un lucru incredibil: seismele ar fi "made in China".

Puterea omului asupra planetei este nemărginită – cel puțin pe termen scurt. Pe termen lung, efectele acțiunilor omului pot avea efecte devastatoare asupra Pământului.


Mega-hidrocentrala de pe fluviul Yangtze din China a înghițit 30 de miliarde de dolari, fiind vorba despre un proiect gigant care va acoperi o mare parte din energia electrică. Trecând peste beneficiile pe care le aduce (centrala este capabilă să genereze peste 22 mii de megawați de energie – cât 15 reactoare nucleare, fără a lăsa în urmă deșeuri radioactive), mulți experți vorbesc de efecte devastatoare din cauza mărimii lacului de acumulare.

Lacul de acumulare din spatele barajului a făcut ca 42 de miliarde de tone de apă să staţioneze la 175 de metri deasupra nivelului mării, scrie Viața Liberă.ro. Oamenii de ştiinţă susţin că ridicarea unui volum atât de mare de apă afectează mişcarea de rotaţie a Pământului, lucru care ar putea da naştere la mişcări seismice şi alte catastrofe naturale.

Mega-hidrocentrala din China a încetinit mişcarea de rotaţie a Pământului, conform cercetătorilor de la NASA, astfel că ziua este mai lungă cu 0,06 microsecunde. De asemenea, datorită masei uriaşe a lacului de acumulare, Pământul este acum relativ mai plat la Poli şi mai bombat la Ecuator. Tot ca un efect al construcţiei, poziţia polilor s-a deplasat cu doi centimetri, încheie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel