Teodorovici: România, pe ultimul loc în Europa. Pericolul pentru siguranța națională

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3, că românia are cea mai mică încasare de TVA din Europa și că de vină este clasa politică care a permis intrarea în sistem a unor funcționari care blochează legile. 

Teodorovici a explicat de ce am ajuns în această situație. "În România avem cea mai mare neîncasare de TVA din Europa. Clasa politică din românia de după '89 este cea care se face vinovată, faptul că a permis intrarea în sistem a unora care nu au ce să caute în administrație. Și apoi ne întrebăm de ce e așa slabă administrația. O administrație slabă este un pericol pentru siguranța națională pentru că, pe lângă faptul că ai oameni care nu îți aduc soluții la probleme, ai oameni care blochează și care nu acționează proactiv pentru a sprijini economia. Un exemplu a fost legea insolvenței. Câte piedici am întâmpinat până când acest act normativ, atât de necesar, a fost aprobat de guvern. Nu mă plâng ca ministru. Ține de fiecare dar asta e situația. Pe de altă parte, eu ce am promis se va face și oamenii vor vedea schimbările începând cu anul viitor."  

Ce se întâmplă cu TVA-ul

Întrebat dacă va crește valoarea TVA, ministrul a spus că „Guvernul a spus foarte clar de la început că așa ceva nu se va întâmpla. Nu am făcut niciodată acest lucru. Luăm în considerare scăderea TVA de la 19% la 18%. Sub nicio formă TVA nu va crește. Eu nu am această abordare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel