Tensiunii arterială, testată gratuit. Vezi unde și când

tensiune arteriala
tensiune arteriala

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, Societatea Română de Hipertensiune și Ministerul Sănătății organizează o campanie de testare gratuită a tensiunii arteriale.

 Pe 17 mai, în București, Societatea Română de Hipertensiune și Ministerul Sănătății organizează o amplă acțiune de testare gratuită a tensiunii arteriale, Campanie Națională denumită "Viteza ucide…nu numai în trafic. Controleaza-ți tensiunea arterială". Inițiativa dorește a fi o campanie de conștientizare și educare a publicului larg cu privire la problematica hipertensiunii arteriale.

În cadrul campaniei, publicul larg va mai beneficia și de alte două testări gratuite în Timișoara (1 iunie) și București (13,14 septembrie).

Tensiunea arterială, o cauză frecventă în decesele din România

În România, 62% din decesele înregistrate sunt cauzate de boala cardiovasculară. Doi din trei români mor de afecțiuni cardiovasculare, dintre care cea mai frecvent întâlnită este hipertensiunea arterială, potrivit unui comunicat de presă al Societății Române de Hipertensiune, remis De Ce News.

"În ediția precedentă a campaniei s-au efectuat peste 2000 de testări, lucru care nu poate decât să ne bucure și să ne asigure de succesul pe care-l va avea și acțiunea din acest an. Atât publicul larg, cât și pacientul hipertensiv trebuie să fie conștient de riscurile și consecințele acestei afecțiuni. Se impune adoptarea unui stil de viață sănătos și verificarea regulată a tensiunii arteriale pentru a putea preveni apariția hipertensiunii arteriale", a declarat prof.dr. Maria Dorobanțu, Președinte Societatea Română de Hipertensiune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel