Tensiuni Varșovia - Berlin. Ambasadorul Germaniei acuză Polonia că susține Rusia

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Noul ambasador al Germaniei în Polonia a acuzat Polonia că sprijină Moscova.

Thomas Bagger, ambasadorul Germaniei în Polonia, lansează acuzații la adresa Varșoviei pe motiv că ar susține Federația Rusă, conform RMX.

Ambasadorul are obiceiul de a oferi platitudini despre democrație, libertate, prietenie și NATO, dar când se confruntă cu un text în care ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, critică colaborarea energetică a Germaniei cu Rusia, acesta își pierde calmul diplomatic și dă vina pe Polonia pentru că sprijină Moscova.

Acesta se întreabă într-o postare pe Twitter dacă ministrul apărării știe câte miliarde de zloți polonezi a transferat Polonia la Moscova pentru a cumpăra energie rusească.

„Știe ministrul câte miliarde de zloți a transferat Polonia la Moscova în fiecare an în schimbul energiei rusești?”, a scris Thomas Bagger pe Twitter.

Anterior, ministrul Apărării din Polonia a spus:

„Fără îndoială că politica Germaniei l-a ajutat pe Putin să obțină bani, pe care i-a folosit pentru a-și întări armata”, a declarat săptămâna aceasta ministrul apărării Mariusz Błaszczak pentru postul de stat TVP. „Nord Stream este un exemplu... Deși am fost numiți rusofobi, am avertizat împotriva acestui lucru”, a adăugat el, conform Notesfrompoland.

Afirmația are loc în contextul în care Polonia și-a redus dependența de energia rusă încă de la preluarea puterii de către actualul guvern conservator. În aceeași perioadă, Berlinul și-a crescut dependența de gazul din Federația Rusă. De asemenea, guvernul liberal anterior, pro-german, a fost cel care a angajat Polonia în contracte pe termen lung cu Gazprom.

Paradoxul este că Polonia, principalul aliat al Ucrainei, este acum acuzată că ar înarma Rusia. 

CITEȘTE ȘI      -      Ministrul Apărării de la Berlin: Armata Germaniei nu este capabilă să apere țara de atacuri. Nu ne-am îndeplinit obligațiile în cadrul NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel