Ministrul Apărării de la Berlin: Armata Germaniei nu este capabilă să apere țara de atacuri. Nu ne-am îndeplinit obligațiile în cadrul NATO

Foto cu rol ilustrativ: Unsplash
Foto cu rol ilustrativ: Unsplash

Proaspătul ministru al Apărării de la Berlin, Boris Pistorius, a criticat administrațiile anterioare pentru că nu au îndeplinit cerințele NATO privind cheltuielile pentru apărare și a susținut că armata actuală nu poate face față unui atac.

Armata germană nu este în prezent adecvată scopului și nu ar putea să apere Germania de vreun atac substanțial, le-a spus ministrul Apărării al țării, Boris Pistorius, colegilor săi parlamentari, într-o critică devastatoare la adresa capacității militare actuale a Germaniei, conform RMX.

La o ședință a grupului parlamentar al SPD de luni seară, Pistorius a criticat administrațiile germane anterioare care nu și-au îndeplinit obligațiile NATO ale țării în ceea ce privește cheltuielile pentru apărare.

„Nu avem o forță armată capabilă să apere Germania sau aliații săi împotriva unui agresor precum armata rusă. În trecut, nu ne-am îndeplinit obligațiile în cadrul NATO. Acum, trebuie să aducem contribuțiile necesare ca țară”, le-a spus el colegilor parlamentari.

„Dacă nu poți arăta descurajare la timp împotriva autocraților care nu se tem de ocupație și brutalitate, va trebui să te predai. Dacă sunteți responsabil pentru siguranța persoanelor care locuiesc în Polonia sau în altă parte, trebuie să vă îndepliniți și obligațiile contractuale. Ca țară, trebuie să ne asigurăm că descurajarea funcționează din nou cât mai curând posibil.

Bundeswehr (n.r. Armata Germaniei) are nevoie urgent de arme, echipament mare, muniție și, de asemenea, soldați”, a adăugat el.

Opoziția i-a dat dreptate ministrului 

Katja Leikert, deputat al opoziției CDU, a adăugat:

„În esență, domnul Pistorius are, din păcate, dreptate. Am fost foarte norocoși să trăim în pace mulți ani. Prețul pentru asta a fost că ne-am neglijat grav capacitatea de a ne apăra”, a spus ea.

Președintele Asociației Bundeswehr, André Wüstner, a declarat pentru ziarul Bild:

„Este impresionant cât de sincer descrie ministrul apărării situația din Bundeswehr. Trupele nu au avut parte de o asemenea claritate de mulți ani. Dar este, de asemenea, clar că guvernul federal trebuie să acționeze acum. Nu mai poate rămâne aceeași situație”, a spus Wüstner.

În ciuda faptului că este o cerință NATO de a cheltui minimum 2% din PIB pentru apărare, Germania nu și-a îndeplinit această obligație de peste trei decenii. Ultima dată când a îndeplinit acest criteriu a fost în 1991. În 2021, a cheltuit 1,3% din produsul său intern brut pe armată.

Prin urmare, armata a devenit din ce în ce mai obosită și inadecvată, iar mai multe rapoarte recente au dezvăluit că forțele armate se confruntă cu probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel