Tensiuni Israel - Palestina. Donald Trump: Sprijinim Israelul 100%

Donald-Trump
Donald-Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a dat duminică asigurări Israelului în legătură cu sprjinul total al Statelor Unite după ce statul evreu a efectuat raiduri în Fâşia Gaza ca represalii la tiruri palestiniene de rachete în teritoriul israelian, relatează AFP.

 'Încă o dată, Israelul se confruntă cu un baraj ucigător de atacuri cu rachete desfăşurat de grupările teroriste Hamas şi Jihadul Islamic. Sprijinim Israelul 100% în apărarea cetăţenilor săi', a scris pe Twitter Donald Trump. 'Poporului din Gaza - aceste acte teroriste împotriva Israelului nu vă vor aduce decât şi mai multă suferinţă. Încetaţi violenţa şi acţionaţi pentru pace - asta se poate întâmpla!', a adăugat el.

Conflictul escaladează periculos

Mesajul a intervenit în contextul în care ostilităţile s-au intensificat duminică, a doua zi a escaladării între Israel şi grupurile înarmate din Fâşia Gaza.

Tirurile de rachete palestiniene şi riposta statului evreu au ucis patru persoane de partea israeliană şi 23 de palestinieni cu începere de sâmbătă. Printre cei 19 palestinieni ucişi duminică, cel puţin nouă au fost identificaţi ca luptători ai Hamas şi Jihadului Islamic. În cea de-a doua zi a unui acces de tensiuni ce provoacă temeri legate de un nou conflict, cele două tabere nu au dat niciun semn de detensionare a situaţiei. Aceste violenţe pun sub semnul întrebării un armistiţiu fragil instaurat de la sfârşitul lui martie între Israel şi Hamas şi aliaţii acestuia, care, din 2008, s-au înfruntat în trei războaie în enclavă.

 Vezi și Israel - Palestina, raid în Gaza: Un bebeluș a fost ucis. Tensiuni în Orient

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel