Tensiuni Israel - Palestina. UE cere 'încetarea imediată' a tirurilor cu rachete

Uniunea Europeană cere 'încetarea imediată' a tirurilor cu rachete palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă la Bruxelles, relatează AFP. 

'Este urgent să remediem această situaţie periculoasă pentru a proteja viaţa civililor', a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei UE, Maja Kocijancic, lansând un apel la 'detensionarea' situaţiei. 'Israelienii şi palestinienii au dreptul de a trăi în pace, în siguranţă şi cu demnitate', a pledat purtătoarea de cuvânt.

'Numai o soluţie politică poate pune capăt violenţei. Eforturile depuse de Egipt şi ONU pentru a calma situaţia beneficiază de deplina susţinere a Uniunii Europene', a adăugat ea, referindu-se la tentativele de mediere ale Egiptului şi ONU pentru a ajunge la un armistiţiu. Circa 200 de rachete au fost lansate sâmbătă din teritoriul palestinian spre Israel, provocând raiduri israeliene drept represalii care s-au soldat cu trei morţi potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza, printre care şi o fetiţă de 14 luni şi mama ei însărcinată. Această escaladare, cea mai importantă de mai multe săptămâni, intervine a doua zi după proteste neobişnuit de violente de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel, notează AFP.

 Vezi și Israel - Palestina, raid în Gaza: Un bebeluș a fost ucis. Tensiuni în Orient

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel