Tensiuni în Familia Regală. Prințul Harry dă în judecată Guvernul Britanic

Foto: Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Foto: Facebook Familia Regală a Marii Britanii

Echipa juridică a prințului Harry a indicat că acesta va depune un nou proces legat de oferta sa de a plăti pentru protecția sa. 

Ducele de Sussex dă în judecată Guvernul britanic pentru că l-a lăsat fără gărzile de corp ale Poliției Metropolitane. Fără protecție, prințul Harry susține că el, Meghan și copiii lor Archie și Lilibet Mountbatten-Windsor nu se pot întoarce în siguranță în Marea Britanie.

Potrivit Dailymail, prințul Harry a avut o relație tensionată cu unul dintre cei mai buni consilieri ai Reginei. Se spune că ar fi existat ”tensiuni semnificative” între Ducele de Sussex și secretarul privat al Reginei, Sir Edward Young, potrivit echipei de avocați a prințului.  

Relația celor doi a fost scoasă la iveală astăzi la Înalta Curte, ca parte a bătăliei juridice a Prințului Harry cu ministerul de Interne din cauza deciziei sale de a-i elimina protecția poliției de care aceștia beneficiau în Marea Britanie.

 

Prințul în vârstă de 37 de ani contestă decizia din februarie 2020 a Comitetului Executiv pentru protecția regalității și a personalităților publice 

Comitetului Executiv al Regalităților și VIP al ministerului de Interne (RAVEC), care a decis că Harry nu ar trebui să primească gărzi de corp de poliție, au fost rugați să ia în considerare problema în decembrie, după ce acesta a depus primul său dosar.

Într-un dosar din instanță din 7 iulie, echipa lui Harry a scris: ”La 21 decembrie 2021, ministerul de Interne a cerut RAVEC să stabilească, în principiu, dacă unei persoane, a cărei poziție a fost determinată de RAVEC să nu justifice securitatea de protecție, ar trebui să i se permită să primească securitate de protecție sau să ramburseze banii publici pentru costul acelei garanții”.

”La 24 ianuarie 2022, RAVEC a luat decizia ca securitatea statului să nu fie disponibilă pe bază de finanțare privată” și tocmai această decizie a făcut obiectul celui de-al doilea proces.

În dosar, a mai fost menționat: ”Prințul Harry s-a angajat într-o corespondență pre-acțiune pentru o a doua cerere de revizuire judiciară propusă în legătură cu aceste chestiuni și intenționează să emită acea cerere în curând”.

Ducele a aflat ,prin acțiunea judiciară, că secretarul privat al Reginei Elisabeta a II-a, Sir Edward Young, nu a spus RAVEC că s-a oferit să plătească pentru protecția poliției.

Reprezentanții ducelui au spus anterior că vrea să-i aducă pe soția Meghan Markle și pe copiii lor, Archie și Lilibet, în vizită din SUA, dar că aceștia ”nu se pot întoarce acasă”, deoarece este prea periculos.

Ei s-au întors luna trecută pentru Jubileul de platină al Reginei, după ce se pare că li s-au dat asigurările necesare că vor fi protejați de poliție specializată.

Echipa juridică a ducelui încearcă să susțină că aranjamentele de securitate stabilite într-o scrisoare de la RAVEC și aplicarea lor, atunci când a vizitat Regatul Unit în iunie 2021, au fost invalide din cauza ”neechității procedurale”, deoarece nu i s-a oferit ocazia să facă ”reprezentări în prealabil”. 

 

Vezi și...

Prințul Harry, bărbat de casă în timp ce Meghan iese în lume și face politică

Prințul Harry devine ”soț de casă”, pe măsură ce Meghan Markle avansează pe ”cale total diferită”, a susținut un expert regal. Neil Sean consideră că implicarea lui Meghan în politică îl lasă pe Prințul Harry în poziția de ”soț de casă”.

Vorbind pe canalul său de YouTube, Sean a susținut că ”după cum am aflat, Meghan Markle spune că va merge cu siguranță la Washington pentru a sprijini cauzele care îi stau aproape de inima. Ea a spus anterior că nu cere sau nu vede necesară o carieră politică, se pare că din ce în ce mai mult că Meghan strălucește în lumina reflectoarelor mergând înainte pe o cale total diferită. Prințul Harry, cel cu sânge și statut regal, pare să se dă înapoi și să devină un fel de soț de casă.” Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel