Templul Masonic, autorizaţie de construcţie. Radu Bălănescu: Va face cinste României

Templul Masonic din Capitală va avea un sediu nou format din patru etaje şi cu o parcare subterană imensă. Marea Lojă Naţională din România a primit şi autorizaţia de construcţie, potrivit arenaconstruct.ro.

Documentația de urbanism a proiectului a fost aprobată încă din luna decembrie a anului 2015.

Radu Bălănescu, marele Maestru al Marii Loji Naționale din România (MLNR) a vorbit, la interviurile DC News, despre construcția acestei clădiri. Acesta spunea că centrul va fi unul deosebit, cu facilități, iar clădirea va putea fi vizitată și în afara programului.

"Este mândria noastră, a generației noastre, pentru că este un lucru dorit de foarte mult timp. Va fi o construcție foarte generoasă. Va avea o sală mare de 700 de locuri, pe care noi o vom pune la dispoziție, o vom închiria și pentru organizare de concerte, de spectacole de teatru, într-un București care duce lipsă de așa ceva. Va avea o acustică de o calitate superioară celei de la Ateneul Român. Și asta cred că înseamnă foarte mult pentru cine știe ce înseamnă această acustică a Ateneului Român.

O să mai fie o sală de expoziție, care va putea fi vizitată, închiriată. Biblioteca și Muzeul Marii Loji Naționale din România vor fi deschise. Sălile respective, care vor fi dedicate lucrului specific vor putea fi vizitate atunci când nu există program, pentru ca populația României să poată vedea toate aceste lucruri. Nu este nimic de ascuns. Va fi o clădire care va face cinste Bucureștiului și a României", spunea Radu Bălănescu.

VEZI ŞI EXCLUSIV Masoneria, centru cultural mai tare decât Ateneul Român: Nu am cerut un leu de la stat

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel