Temperaturile scad brusc. Prognoza meteo pe două săptămâni

Temperaturile scad brusc și vin ploile. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni. 

Iată cum va fi vremea, potrivit ANM, în intervalul 21 iulie-3 august:

VREME. PROGNOZA METEO BANAT

În 21 iulie, vor fi, în medie, 33-34 de grade Celsius. Temperaturile scad brusc marți, 22 iulie, și până la sfârștiul acestei săptămâni se vor menține în jurul unei medii de 27-28 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie și începutul lunii august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei, respectiv medii ale valorilor maxime de 29-30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeași evoluție, fiind în scădere de la 18-20 de grade în prima noapte până la 16 grade la mijlocul primei săptămâni, pentru ca apoi să se mențină în jurul a 17-18 grade.

Posibilitatea de averse este ridicată în 22-24 iulie și 29 iulie. Vor fi ploi însemnate cantitativ, de scurtă durată. Sunt posibile ploi și în celelalte zile ale intervalului prognozat, dar la nivel izolat.

VREME. PROGNOZA METEO CRIȘANA

Luni, 21 iulie, vor fi 32-33 de grade Celsius. Marți, temperaturile scad brusc și până la sfârșitul intervalului prognozat se vor menține în jurul unei medii de 26-27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie și începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, respectiv medii ale valorilor maxime de 29-30 de grade. Mediile termice nocturne vor fi în scădere de la 18-20 de grade în prima noapte, până la 16 grade la mijlocul primei săptămâni, pentru ca apoi să se mențină în jurul a 17-18 grade.


Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în intervalul 22-24 iulie și în 29 iulie. Ploi de scurtă durata vor fi și în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de așteptat pe arii mai restrânse.

VREME. PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului vor fi mai călduroase. În 21 iulie, temperaturile maxime ajung la 30 de grade. De joi, temperaturile vor scădea la 26-27 de grade. La sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august, valorile diune vor varia de la o zi la alta. În general, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius. Minimele nocturne vor fi de 14-16 grade. 

Probabilitatea de ploaie crește din 22 iulie și se menține ridicată până în 24 iulie. Instabilitatea revine în 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului de prognoză, ploile vor fi prezente pe arii mai restrânse.

VREME. PROGNOZA METEO MARAMUREȘ

Prima zi a intervalului de referință va fi una foarte călduroasă, cu o medie a valorilor maxime de 32 de grade. De marți, vremea se va răci, media regională coborând la valori de 26-28 de grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt de așteptat oscilații destul de mici de la o zi la alta, media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni urmând a se situa la 28-29 de grade. Temperaturile nocturne vor fi și ele în scădere ușoară la mijlocul primei săptămâni, dar în general se vor situa între 15 și 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va crește începând cu dimineața zilei de marți, 22 iulie și se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, ploile fiind mai frecvente și mai importante cantitativ între 22 si 24 iulie și în jurul datei de 29 iulie.


VREME. PROGNOZA METEO MOLDOVA

În jumătatea de sud a regiunii, în prima săptămână de prognoză, vremea se va menține călduroasă, valorile cele mai ridicate fiind de așteptat în data de 21 si 26 iulie. În schimb, în jumătatea nordică vor fi variații semnificative, astfel că, după ziua foarte caldă de luni, spre mijlocul săptămânii, vremea va deveni răcoroasă. La nivelul întregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne în scădere, de la 30-31 de grade în primele două zile, pâna la aproximativ 26-27 de grade între 23 și 25 iulie. Până spre sfârșitul intervalului se estimează o valoare mediată pe regiune în jurul a 29 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de normal. Aceeași tendință o vor avea și valorile nocturne, fiind în scădere ușoară la mijlocul primei săptămâni și oscilând între 16 și 18 grade.

Aversele vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ în zilele de 22 si 23 iulie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de așteptat doar izolat.

VREME. PROGNOZA METEO DOBROGEA

Regimul termic nu va avea oscilații semnificative pe parcursul intervalului de prognoză, menținându-se în general o vreme călduroasă, cu o medie a valorilor maxime de 29-31 de grade. Regimul termic nocturn se va menține, de asemenea, relativ constant, la valori medii ce se vor situa în jurul a 19-20 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi scăzută pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

VREME. PROGNOZA METEO MUNTENIA

Intervalul de prognoză debutează cu o vreme foarte călduroasă, astfel că, în zilele de 21 și 22 iulie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade. După o ușoară răcorire ce se va resimți la mijlocul săptămânii, cu o medie regională de 28-29 de grade, regimul termic redevine unul caracterizat drept călduros, media valorilor diurne fiind în jurul a 30 de grade. Temperaturile minime se vor menține în general de aproximativ 17-18 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare din seara zilei de marți, 22 iulie și până joi, 24 iulie, cu precădere în vestul și în nordul regiunii. Ploi vor mai fi posibile și în jurul datei de 29 iulie.

VREME. PROGNOZA METEO OLTENIA

Intervalul de prognoză debutează cu o vreme călduroasă, astfel că maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi în medie de 32 de grade. Temperaturile diurne vor scădea începând de marți, 22 iulie, până în jurul unei medii de 26-27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie și începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic normal, respectiv medii ale valorilor maxime de aproximativ 30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeași evoluie, fiind în scădere ușoară la mijlocul primei săptămâni și menținându-se în general între 17 și 19 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi foarte ridicată în zilele de 22 și 23 iulie și 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului, dar izolat și trecător va mai ploua slab.


VREME. PROGNOZA METEO LA MUNTE

Valorile termice vor fi ridicate în primele zile și din nou spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, cu medii ale maximelor de 20-22 de grade, iar în restul timpului vor fi ușor mai mici, cu o valoare medie de 18-19 grade. Aceeași tendință o vor avea și valorile nocturne, fiind în scădere ușoară la mijlocul primei săptămâni și cuprinse, în general, între 11 și 13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente și mai importante cantitativ între 22 si 24 iulie și în zilele de 26, 27 și 28 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel