Telekom România câștigă licitaţia pentru platforma naţională de internet WI-FI în şcoli

Crişan Andreescu / 11 iul 2019 / 13:47 Salveaza PDF Comentarii
4.500 de unităţi gimnaziale dotate cu echipamente wireless
Descriere foto: 4.500 de unităţi gimnaziale dotate cu echipamente wireless

Un consorţiu condus de Telekom România Mobile Communications a fost desemnat câştigătorul licitaţiei de peste 165 de milioane de lei pentru platforma naţională de internet wireless în şcoli.

În următorii 2 ani firmele trebuie să informatizeze  minim 2.000 de şcoli şi să doteze cu echipamente wireless 4.500 de unităţi gimnaziale.

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC) a publicat  în SICAP numele firmelor care au câştigat  licitaţia de peste 165 de milioane de lei pentru crearea unei platforme naţionale de internet wireless în şcoli, respectiv: Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote, având ca subcontractanţi pe Nova Tech Integrated Solutions (38%), Intech Solutions (7,5%) şi Croatian Telekom - terţ susţinător).

Firmele care au câştigat licitaţia trebuie  să asigure  în şcoli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir (wireless, în tehnologie Wi-Fi), la reţele de date deschise interconectate, inclusiv la Internet, se precizează în documentaţia de licitaţie. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22