Telefoane INTERZISE în România. Degeaba le cumperi!

Scutaru Cristina / 28 aug 2019 / 14:47 Salveaza PDF Comentarii
telefon
Descriere foto: telefon

Există anumite telefoane care vor fi interzise în România, așa că trebuie să fii atent pentru că le cumperi degeaba!

În următoarele luni, magazinele din România sunt obligate să vândă sau să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență, supranumit RO-ALERT.

„(1) Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia de a furniza şi a menţine atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind: a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT; b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat. (2) Informaţiile prevăzute la alin. (1) se transmit şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT", se arată în art. 18 al ordonanţei.

 

Amenzile sunt mari

 

Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepţionării mesajelor RO-ALERT în toate reţelele publice mobile de comunicaţii electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României, potrivit art. 19. Amenzile pentru nerespectarea acestei prevederi sunt cuprinse între 35.000 lei şi 75.000 lei.

RO-ALERT este sistemul național de avertizare a românilor cu privire la situațiile de urgență.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23