EXCLUSIV  Tehnica de manipulare folosită de către mișcarea anti-vaccinare. Dr. Gindrovel Gheorghe Dumitra: Așa e păcălit publicul astfel încât informațiile să pară verosimile

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dr. Gindrovel Gheorghe Dumitra, Secretar General CMR, a participat la conferința cu tema "Informarea susține vaccinarea", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, Știridiaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DCSport, DCNewsTV și RadioDCNews. 

În contextul actual al sănătății publice (cu o rată redusă de acceptare a vaccinării și un nou sistem de compensare), este de interes o discuție publică cu factori de răspundere despre modul în care poate fi susținută medicina preventivă. Vă propunem să participați la un eveniment tip masa rotundă, obiectivul fiind înțelegerea profundă a factorilor care influențează decizia publicului țintă și vulnerabilitatea în fața campaniilor de dezinformare, astfel încât să putem dezvolta strategii eficiente de promovare a medicinii preventive.

„În 2008, în campania de vaccinare HPV, un medic a mințit pur și simplu. Cita, trunchia, dintr-un raport al Sistemului american de monitorizare a efectelor adverse. Erau 28 decese. Fuseseră vaccinate persoanele respective, dar erau accidente rutiere, chiar focuri de armă. Nu avea legătură cu vaccinarea. Medicul respectiv ieșea public și ignora acea frază din raport în care era concluzia că vaccinul nu provocase niciun deces, nicio reacție adversă severă.", a spus Val Vâlcu.

„Întregul corp medical este cel care suferă în această situație pentru că oricare dintre noi, ca medici, vom avea în public o dezbatere care poate să fie interpretată de către populația laică, mă refer la persoanele care nu sunt medici, într-un anumit fel, în acel moment discutăm de un act iresponsabil.

Sigur că putem să mergem la conferințe, la congrese, în care putem să dezbatem pe larg datele pe care le avem disponibile din zona științifică și putem să interpretăm astfel încât să ajungem la un model, la un consens, din punct de vedere științific.

Știu foarte bine situația, a fost elementul care pe mine, în anul 2008, m-a adus într-o zonă defensivă. Prezentarea la televizor, la momentul respectiv, în cadrul programelor de știri a acestei informații m-a determinat să merg în zona critică și să caut dovezile.

Mai mult decât atât, cele 28 de persoane care își pierduseră viața veneau din studiile clinice care s-au derulat pe perioade de mai mult de 5 ani, și anume, din brațul care primise vaccinul respectiv. Mai era încă un element foarte important, care a fost ignorat la momentul respectiv, medicul respectiv s-a orientat către brațul care primise vaccinul, dar nu s-a uitat, sau a omis în mod intenționat, să spună că și în brațul de control care primise ser fiziologic erau mai multe decese.", 

 

Tehnică de manipulare folosită de către mișcarea anti-vaccinare

„Asta se numește manipulare. Este tehnică de manipulare, despre care ulterior am învățat cum este folosită de către mișcarea anti-vaccinare și mai ales cum este prezentată publicului astfel încât informațiile să devină verosimile.

În acest moment, ne aflăm într-o zonă în care am câștigat foarte multă experiență pe acest teritoriu și, după cum vedeți, cel puțin pe zona de vaccinare împotriva HPV, avem un câștig de teritoriu, un câștig de informații. Deja vorbim de un bulgare de zăpadă care începe să capete o anumită formă, un anumit volum.

Din punctul meu de vedere, am parcurs pași foarte importanți, am recâștigat încrederea în această vaccinare, dar din păcate cu un cost. Costul îl reprezintă cei 14 ani în care am pierdut timpul.", a spus Dr. Gindrovel Gheorghe Dumitra la conferința cu tema "Informarea susține vaccinarea", organizată de DC News Media Group. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel