Teatrul Național din Craiova primește Decorația Regală Nihil Sine Deo

Foto: captură foto Instagram / Familia Regala a României
Foto: captură foto Instagram / Familia Regala a României

Cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la înființare, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei conferă Decorația Regală Nihil Sine Deo Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la înființare, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei conferă Decorația Regală Nihil Sine Deo Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova. La 29 iunie 1850, ziarul “Vestitorul românesc” consemna, sub semnătura cronicarului Gheorghe Chițu, fondarea instituției de către Costache Caragiale și Costache Mihăileanu.

După 170 de ani, premiat pe toate meridianele lumii, Teatrul Naţional din Craiova face parte din elita teatrelor lumii. Membru al Convenţiei Teatrale Europene (CTE) din anul 1995, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova este primul teatru dintr-o ţară din Europa Centrală şi de Răsărit care intră în componenţa acestei asociaţii internaţionale de breaslă.

Ceremonia de învestire a Teatrului Național din Craiova cu decorația regală va avea loc la Palatul Elisabeta, la o dată care va fi transmisă public în curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel