Teatrul Apolo, 28 mai 2024, ora 19:30: „Rușii nu zâmbesc”

Teatrul Apolo Rușii nu zâmbesc
Teatrul Apolo Rușii nu zâmbesc

„Rușii nu zâmbesc” propune, prin mișcare, o relație strânsă între fapte și vorbe prin situațiile pe care le trăiesc personajele noastre și coregrafia care întărește stările lor. Focusul rămâne iubirea dintre ei care se află în contrapunct cu situația de peste graniță.

Povestea începe pe 24 februarie 2022. Ora 2 dimineața. Un el și o ea. Febră. O oră mai târziu, Ucraina este invadată. Un el și o ea care aproape se iubesc. Febră. Războiul se apropie.

Vă așteptăm la un spectacol de teatru documentat despre efectele valurilor de știri excesive în care putem urmări degradarea sănătății tinerilor din România. Frica unui viitor incert se amestecă cu iubirea și virușii care plutesc în aer…

Nota regizoarei:


„Consider important ca publicul să înțeleagă că acest spectacol nu vorbește direct despre războiul în desfășurare dintre Rusia și Ucraina, ci despre jurnaliștii care îl documentează. E vorba despre munca lor, care poate deveni cu ușurință o obsesie sau o dependență.

Povestea personajului feminin nu este doar o creație ficțională, ci are rădăcini în realitatea vieții de zi cu zi, în ceea ce reprezintă un „Breaking News”. Un „Breaking News” pe care îl așteptăm, de care fugim, la care sperăm, care ne degradează și ne dezumanizează.

Spectacolul explorează modul în care un război poate să ne acapareze mintea, hrănind un aspect profund înrădăcinat în noi, pe care poate că nu suntem pregătiți să-l recunoaștem.”

Echipa artistică:

Distribuția: Georgiana Cristurean, Radu Fărcane, Leonard Chionac
Regia: Diana Mihalașcu
Dramaturgia: Ioana Dajbog


Scenografia: Diana Mihalașcu, Ioana Dajbog
Asistent scenografie: Bogdan Bodros
Coregrafia: Teodora Tudose, Ioana Moldovan
Universul Sonor: Mara Solomon
Tehnic, imagine și foto afiș: Gabi Jilav

Design afiș: Diana Butnaru

*****
Spectacolul a fost realizat în cadrul proiectului Apropo de Poveste, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel