Teama de război îi face pe tot mai mulți români să meargă în poligon. "Vreau să știu să mă apăr". Cât costă o ședință

Teama de război îi face pe tot mai mulți români să meargă în poligon. "Vreau să știu să mă apăr". Cât costă o ședință / Foto: Captură video Realitatea Plus
Teama de război îi face pe tot mai mulți români să meargă în poligon. "Vreau să știu să mă apăr". Cât costă o ședință / Foto: Captură video Realitatea Plus

Tot mai mulți români merg în poligon pentru a învăța să tragă cu arma, de teama războiului.

La poligoanele de tragere cu arme de foc încep să se formeze cozi de când armata rusă a invadat Ucraina, transmite Realitatea Plus. Românii merg în poligon să învețe să tragă cu arma sau să își reamintească ce au experimentat pe vremuri, în armată. În ultima perioadă numărul clienților a crescut cu 50%.

"Mi-ar plăcea doar să știu să mă apăr"

Valentina a împlinit recent 19 ani și a fost pentru prima dată într-un poligon. Tânăra spune că vrea să învețe să tragă cu arma în caz că va fi nevoie să se apere.

"Mi-a fost puțin frică, trebuie să recunosc, dar a fost destul de tare. Mi-ar plăcea doar să știu să mă apăr în caz de vreo situație periculoasă, în caz că ar fi nevoie să trag.", a mărturisit Valentina.

Numărul românilor care merg în poligon a crescut cu 50%

Numărul clienților la poligoanele de tragere din Capitală sau din jurul acesteia a crescut de când a început războiul din Ucraina. Înainte de invazie în aceste locuri veneau în jur de 20-30 de persoane, însă, în acest moment numărul acestora s-a dublat, spun instructorii.

"În jur de 50% vin mai mulți trăgători în poligon, față de acum 2-3 luni și tendința este de creștere. Este posibil ca și conflictul de peste graniță să fi contribuit la creșterea numărului de trăgători. Unii vor să își mai aducă aminte de armată, alții se antrenează, care vor să știe într-adevăr să mânuiască o armă. Predomină bărbații, dar în ultima vreme au început să vină și destule femei.", a spus unul dintre instructori.

Prețul unei ședințe variază între 60 și 250 de lei, în funcție de timpul pe care fiecare cursant vrea să îl petreacă în poligon și de cât de multe trageri vrea să facă.

Tot teama de război îi face pe toți mai mulți români să își cumpere case în străinătate, ca să aibă un loc în care să se mute în cazul vreunui pericol. Potrivit agențiilor imobiliare, aceștia preferă țări frecventate în mod tradițional pentru vacanțe, ca Italia, Grecia sau Spania.

VEZI ȘI: Românii cu bani își cumpără case în străinătate, de teama războiului. Țările în care vor să plece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel